StoryEditorOCM
NogometPRIJETI SAMO TEORIJA

Nogometaši Šibenika s tri boda otklanjaju sve dvojbe oko ostanka

29. travnja 2017. - 12:38

Nizom uspjeha u sudarima sa četiri izravna suparnika u borbi za opstanak nogometaši Šibenika su mogućnost da potonu u niži rang sveli na puku teoriju. Deset bodova osvojenih protiv „davljenika“(Hrvatski dragovoljac, Zagreb, Imotski, Lučko) donijeli su i „bonus – bodove“. Naime, Šibenčani su ne samo uvelike pobjegli najugroženijima - Zagrebu 11, Imotskom 10, Lučkom 9 bodova - već i ostvarili bolje međusobne bod ili gol-odnose sa četiri trenutačno najlošije drugoligaške momčadi. U utakmicama s Hrvatskim dragovoljcem i Lučkom Šibenčani su osvojili po šest bodova, a njihovi suparnici po tri boda manje. Od Imotskog i Zagreba ih u međusobnim ligaškim bitkama ne dijeli bodovna razlika, ali je gol-razlika na njihovoj strani. Sa Zagrebom 3:2, a s Imoćanima 5:4. Važno je to jer će Šibenik biti bolje plasiran od tih klubova i ako se slučajno izjednače po bodovnim bilancama.

Nerealnim se, zato, čini da će jedan od tri najugroženija kluba (Zagreb, Imotski, Lučko) preteći „narančaste“. To više, što se četiri posljednjeplasirane momčadi u preostala četiri kola sastaju i međusobno: Lučko - Hrvatski dragovoljac, Imotski – Zagreb, Zagreb – Lučko i Lučko-Imotski. A teorijski je nemoguće da svaka momčad iz tih duela izađe sa 3 boda!

Za Šibenčane bi najopasnija varijanta bila kad bi jedna od tri posljednjeplasirane momčadi osvojila svih 12 bodova u preostala četiri kola. Ta teorijska mogućnost, ipak, tjera Šibenčane na oprez. Točnije, da se u završnici drugoligaške utrke domognu barem tri boda i tako otklone svaku, pa i najmanju sumnju u miran rasplet sezone. Takva se mogućnost čini realnom u sudarima s ne baš ambicioznim Sesvetama i Rudešom, koji će na Šubićevac u zadnjem kolu vjerojatno stići kao novi prvoligaš.


Tko s kim?

ŠIBENIK (37): Dinamo II, SESVETE, Novigrad, RUDEŠ
HRV.DRAGOVOLJAC (34): Lučko, DINAMO II, Sesvete, NOVIGRAD
LUČKO (28): HRV.DRAGOVOLJAC, Zagreb, IMOTSKI, Dugopolje
IMOTSKI (27): ZAGREB, Dugopolje, Lučko, DINAMO II
ZAGREB (26): Imotski, LUČKO, Dinamo II, SESVETE

26. travanj 2024 15:26