StoryEditorOCM
NogometMirku ne otkrivaju karte

Šibenik je daleko najlošiji gost u 2.HNL, zato bi "narančastima" i bod u Solinu bio velik kao kuća

17. ožujka 2017. - 13:39

Subotnji dalmatinski drugoligaški derbi između Solina i Šibenika (15,30 sati) "puca" od zanimljivosti. Solin se bori za prvo mjesto, a Šibenčani, na žalost, za opstanak. "Narančasti" idu u goste svom nekadašnjem učitelju Mirku Labroviću, koji je ostavio itekako zapažen trag na Šubićevcu. U toj utakmici debi kao samostalni trener prve momčadi imat će vratarska legenda Šibenika Zoran Slavica. Dovoljno? Vjerojatno da za prave ljubitelje nogometa, koji bi subotnje poslijepodne mogli iskoristiti da potegnu do grada na Jadru.

A što Šibenik može očekivati u toj utakmici. Budući da su "narančasti" daleko najneučinkovitiji gost, u 10 utakmica imaju samo jednu pobjedu i jedan remi, stoga bi im i i bod u Solinu bio velik "kao kuća":
- Iskreno, bili bismo zadovoljni neodlučenim ishodom- kazao je Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika.

Njegov šef Slavica koji je početkom tjedna kao četvrti ovosezonski trener Šibenika preuzeo kormilo najavio je neke promjene za Solin:
- Malih korekcija će biti. U sastav nam se vraćaju Brito i Rodin. Svi igrači su nam spremni i imamo slatke brige oko sastavljanja početne postave- opet će Vuković.

Hoće li biti promjena u sustavu opet inzistiramo, znajući da je Slavica nerijetko preferirao formaciju 4-4-2, za razliku od njegova prethodnika Stipe Balajića:
-
Ne bih danas o tome. Moramo ostaviti neko iznenađenje za kolegu Labrovića- "zakopčan" je ostao Vuković.

A kako su igrači prihvatili još jednu smjenu trenera ispričao je pouzdani veznjak Grgo Živković:
- Nije to lako. Evo, u ove dvije godine promijenilo se 7-8 trenera. Mislim da na taj način samo pate i klub i igrači- drži Živković.

Ipak, treba smoći snage i pozitivno okončati drugi krug sezone. Jer, bodovi su Šibeniku nasušno potrebni:
- Istina, nismo se nadali da ćemo biti na ovom mjestu na tablici. U Solinu je svakome teško. Vidjeli smo da ih je Hajduk jedva pobijedio u Kupu. Međutim, moramo ići u Solin probati uzeti bod ili bodove- zaključio je Živković.

26. travanj 2024 21:11