StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet: Kup Grada Šibenika

Splićani opet slavili na Baldekinu- Crnica izgubila naslov pet sekundi prije kraja (FOTO)

18. rujna 2017. - 14:04

Još jedan "Kup Grada Šibenika", nakon velike borbe u finalu, pripao je malonogometašima MNK Split Tommy. Ovogodišnji "Kup Grada Šibenika" okupio je samu kremu dalmatinskog futsala, četiri respektabilna prvoligaša koji su odigrali četiri odlične utakmice. Na turniru su osim pobjednika MNK Split Tommy, nastupili još MNK Square Dubrovnik, MNK Novo Vrijeme Makarska i domaćin MNK Crnica. Imena tih sudionika dovoljno govore o kvaliteti futsala koju je publika imala prigode gledati na Baldekinu.

Na koncu, titulu najboljeg osvojila je drugu godinu za redom MNK Split Tommyu, momčadi koja je ostvarila dvije minimalne pobjede. Drugo mjesto pripalo je domaćinu MNK Crnica, koja je na ovom turniru ostavila odličan dojam, ali u finalu je ipak ostala kratkih rukava zbog pogotka primljenog pet sekundi prije kraja utakmice. Treće mjesto ide u Dubrovnik MNK Squareu, a četveroplasirana ekipa je MNK Novo Vrijeme Makarska, momčad koja je doživjela dva poraza.

U prvom polufinalnom dvoboju Split Tommy je pobijedio Square 1:0 pogotkom postignutim minutu i 20 sekundi prije kraja susreta. Bila je to utakmica u kojoj je Alen Turuk vratar Squarea branio fantastično, a Square je u drugom dijelu imao četiri fantastične prigode koje nije realizirao, a velike zasluge za to idu mladom vrataru Splita Nikoli Čizmiću.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastala se domaća Crnica i makarsko Novo vrijeme. Pet minuta prije kraja Makarani su poveli, da bi niti minutu nakon toga Ante Mijat postavio konačan rezultat 1:1, koji je doveo do penala. U ruletu šesteraca Crnica je pogodila sva tri udarca, dok je Mišković obranio jedan šesterac Novog vremena i tako odveo Crnicu u finale.

U utakmici za treće mjesto Novo Vrijeme poraženo je od Squarea rezultatom 5:3.
U finalnoj utakmici sastali su se MNK Split Tommy i domaćin Crnica. Bila je to sjajna utakmica u kojoj se moglo vidjeti fantastičnih poteza, ali najbolji potez turnira zasigurno pripada Jakovu Grciću igraču MNK Split Tommy koji je prilikom rezultata 3:3 samo pet sekundi prije kraja utakmice fantastičnim udarcem s desetak metara zakucao loptu u rašlje nemoćnog vratara Crnice Miškovića.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Luka Perić (MNK Split Tommy), najbolji vratar je Alen Turuk (MNK Square) dok je najbolji igrač turnira Ante Mijat (MNK Crnica). Priznanja za korektno suđenje i obavljanje uloge delegata pripala su Marku Bilušiću, Stipi Bačeliću, Tonku Turici i Branku Kurtaju.

Što se tiče Crnice trener Robertino Jelovčić može biti više-manje zadovoljan onim što je pokzala njegova momčad dvadesetak dana prije početka prvenstva:

- Nakon dva tjedna priprema momčad izgleda vrlo dobro iako situaciju remete ozljede koje se pojavljuju kod igrača, ali one su normalna stvar u svakom sportu. Zadovoljan sam s momčadi u određenim segmentima, vidi se disciplina i neke dobre stvari. Iako u igri ima prostora za još dosta napretka. Želim pohvaliti svoj klub za dobru organizaciju ovog pripremnoga turnira i sama činjenica o imenima sudionika dovoljno govori da je ovo bila prava stvar. Čestitao bih Split Tommy na naslovu, a nama se ne smije događati da primimo pogodak samo pet sekundi do kraja dvoboja iako se radi o prijateljskim utakmicama. To je dokaz da moramo više razmišljati glavom i raditi na povećanju koncentracije- kazao je Jelovčić.

26. travanj 2024 04:37