StoryEditorOCM

Završnica prvenstva Hrvatske za kadete: Crnici "drvena" medalja, skupo ih stajala gol razlika

Piše Josip Ćaleta Car
2. svibnja 2017. - 12:14

Šibenski Baldekin ugostio je proteklog vikenda osam najboljih kadetskih futsal ekipa u Hrvatskoj, a kao pravi domaćin i organizator istaknula se MNK Crnica, koja je još jednom pokazala da organizacijski zaslužuje biti među elitom hrvatskog futsala.

Završnica prvenstva šesnaestogodišnjaka privukla je na Baldekin sve koji nešto znače u hrvatskom futsalu, od izbornika Mate Stankovića, preko španjolskog stručnjaka sa klupe Splita Victora Acoste do povjerenika za futsal pri HNS-u Borisa Durlena.

Svi susreti osam najboljih podijeljenih u dvije skupine imali su puno draži, a na kraju su finale izborili Split Tommy i Brod 035, dok su u dalmatinskom derbiju o bronci odlučivali domaćin Crnica i dubrovački Square.

Zanimljiva je bila borba za finale, jer samo prvak skupne imao je prigodu da se dočepa laskavog naslova. Šibenska Crnica dobro je otvorila prvenstvo odigravši neodlučeno sa Brodom 035, da bi kasnije sa dvije pobjede, od kojih svakako valja istaknut onu nad zagrebačkim Nacionalom stigla do drugog mjesta.

Brođani su se u ostalim susretima bili efikasniji, što i je donijelo prvo mjesto u skupini. Skupom B dominirao je Split Tommy, koji je razbio zagrebački Dinamo sa 11:1, pa m je u ogledu sa Squerom bio dovoljan i neodlučeni rezultat da izbori finale, dok su Dubrovčani morali na ogled s domaćinom.



U vrlo zanimljivom susretu za treće mjesto Square je do poluvremena stigao do prednosti od 0:2. Domaćini se pokušavaju vratiti igrom sa igračem-vratarom, no više od časnog poraza 2:4 nisu mogli.

U finalu između Split Tommya i Broda 035 vidjeli smo odličnu utakmicu punu tempa i agresije u kojoj su Splićani polovicom prvog dijela stigli do vodstva. Brođani u nastavku igraju agresivno u želji da poravnaju, no umjesto toga primaju drugi pogodak, koji ih je u potpunosti demoralizirao, pa su igrači Split Tommya do kraja postigli još dva pogotka, te slavili sa uvjerljivih 4:0. Zvuk sirene bio je znak za veliko splitsko slavlje, zbog zasluženog naslova i svijetle budućnosti nekadašnjeg prvaka Hrvatske.

Najbolji strijelac turnira je Haris Džanković iz dubrovačkog Squarea, dok je plakate za fair play pripala domaćinu Crnici. Pokal kapetanu Splita uručio je Boris Durlen, koji je iskreno pohvalio domaćina.

-Odlična organizacija prvenstva, Crnica je pokazala da zaslužuje mjesto u prvoj ligi, jer iz svega viđenog jasno je kako se radi o vrlo organiziranom i ozbiljnom klubu, istaknuo je Durlen.

26. travanj 2024 02:59