StoryEditorOCM
KošarkaŠTA KAŽE ŠERE?

Mlada momčad - mladi play: Krešimir Radovčić, prvi organizator igre "građana" poručuje - Neka nas Anzulović samo gazi

17. rujna 2017. - 13:52

Minulog su vikenda košarkaši Šibenika spretno plovili venecijanskim kanalima. Na međunarodnom turniru, odigranom u talijanskom Jesolu, nisu samo ugodno iznenadili rezultatima i plasmanom u finale, već i prikazanom igrom, koja ohrabruje na putu stvaranja nove pomlađene momčadi.
- Nemojte misliti da smo put u Veneciju shvatili kao ugodni izlet. Možda malo pretjerujem, kad kažem da smo ugodno iznenadili i sami sebe - počeo je naš razgovor mladi šibenski bek Krešimir Radovčić.

Čime ste „iznenadili sami sebe“!?
- Pa, nismo vjerovali da možemo nadvisiti tako iskusnu momčad kao što je Primorka iz Kopra, koja vrvi od ABA-ligaških igrača poput bivšeg slovenskog reprezentativca Nebojše Joksimovića.

Pretpostavljamo da je zadovoljan i trener Vladimir Anzulović?
- Znate njega, on nikad nije do kraja zadovoljan, ali kao da je ovaj put to bila iznimka. Kao nagradu smo dočekali dva dana odmora. To je kao apaurin poslije više nego napornih treninga.

 



Ti si u novonastaloj situaciji postao prvi razigravač momčadi, no nemali broj košarkaških stručnjaka tvrdi kako možeš uspješno odigrati i "dvicu“?

- U europskoj košarci su u modi combo-bekovi. Igrači, koji mogu uspješno odigrati „jedinicu“ i „dvicu“. Poput Rusa Šveda. Pa, zašto i mi na Baldekinu ne bismo slijedili modu!? Osim mene na "jedinici“ se u Italiji okušao Domagoj Šarić, pa kratko i Pandurić. No, rijetke su situacije, kad Šarić i ja igramo zajedno.

Tko zna, možda se to već sutra promijeni?
- Radimo zaista pakleno. Trener Anzulović je pun novih zamisli, "gazi“ nas na svoj način kako bi ih što prije prihvatili. Meni odgovara taj dril.

A novim igračima, Vitaliju, Bundoviću, Milekoviću?
- Oni od prvog dana više nisu novi, djeluju kao stari. Za tren su se adaptirali. Nama mlađima i te kako znači što hvale naš, šibenski talent.

Tvoj talent neprestano hvale i prokušani košarkaški stručnjaci: Danko Radić, Robert Jablan, Joško Šupe, Josip Klisović. Stalno govore "Dobar je naš Šere“. Odakle taj nadimak Šere?
- Ne znam ni ja zašto sam ga dobio! Tako su me zvala djeca na ulici, tako me zovu suigrači, pa ga se ne mislim odreći - šeretski se na kraju nasmijao Šere ili Krešimir Radovčić.

27. travanj 2024 06:35