StoryEditorOCM
Domaći nogometkiša golova

Dinamo u sudačkoj nadoknadi stigao do nove pobjede: Debitirao sin Sergeja Jakirovića

Piše HINA, Sport SD
18. svibnja 2024. - 21:37

Nogometaši Dinama nastavili su pobjednički prvenstveni niz svladavši kao gosti koprivnički Slaven Belupo sa 3-2 (0-1).

Strijelci za Slaven Belupo bili su Danijel Štefulj u 4. minuti i Adrijan Jagušić u 62. minuti. Golove za Dinamo postigli su Fran Brodić u 48. minuti, Sandro Kulenović u 53. minuti i Luka Vrbančić u 93. minuti za pobjedu momčadi koja je već prije tjedan dana osigurala naslov prvaka.

Dinamo je u Koprivnici istrčao s drugom postavom bez večine igrača koji su kreirali niz od deset uzastopnih pobjeda u Hrvatskoj nogometnoj ligi i donijeli još jedan naslov prvaka u Maksimir. Takva momčad Sergeja Jakirovića šokirana je već na startu utakmice.

Ništa nije upućivalo na opasnost za Dinamovog vratara Danijela Zagorca, kad je domaća momčad izborila aut na 30-ak metara od gola gostiju. Nije se činilo ni da postoji bilo kakva opasnost kad je lopta završila u nogama Danijela Štefulja, Dinamovog igrača na posudbi u Slaven Belupu, jer se nalazio uz aut crtu na više od 20 metara od vrata, jer u kaznenom prostoru Dinama nije bilo nijednog domaćeg igrača. No, Štefulj je odlučio oprobati svoj udarac, Opalio je lijevom nogom, a lopta je u čudnom luku preletjela Zagorca i završila u suprotnom gornjem kutu za vodstvo Slavena.

Pokušavao je Dinamo cijelo prvo poluvrijeme doći do izjednačenja, ali napori Jakirovićevih izabranika nisu donijeli rezultat. Neke pokušaje je zaustavio domaći vratar Ivan Čović, a u više situacija se Dinamovi napadači nisu najbolje snalazili u završnici.

Koprivničani su se uglavnom opredijelili za prijetnje iz kontranapada, ali ni oni nisu uspjeli još jednom svladati Zagorca.

Sve ono što su propustili u prvom poluvremenu, gostujući igrači su nadoknadili u nastavku. Jakirović je Gabrijela Vidovića zamijenio 18-godišnjim Lukom Vrbančićem, a Mahir Emreli je ušao umjesto Marka Roga koji je počeo utakmicu.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Već u 48. minuti Dinamo je došao do izjednačujućeg pogotka.  Iz slobodnog udarca s desnog boka ubacio je u kazneni prostor Marko Bulat. Fran Brodić je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio u bloku. No, lopta se ponovno odbila na Brodićevu nogu, a on ju je preciznim i oštrim udarcem poslao u mrežu.

Samo pet minuta trebalo je "modrima" za potpuni preokret. Visoko postavljena domaća obrana nije uspjela uloviti Dinamove napadače u zaleđu. Prvo ga je izbjegao Brodić, koji se po lijevoj strani sjurio prema kaznenom prostoru. Njegovu akciju pratio je sa suprotne strane i Sandro Kulenović. Brodić mu je u pravom trenutku poslao loptu, a Kulenović je lakoćom pogodio mrežu za 2-1.

No, domaća momčad se nije predala ni klonula. To im se isplatilo u 62. minuti. Nakon oduzete lopte u svojoj polovici igrači Slavena krenuli su u dobro organiziranu kontru protiv dvojice obrambenih igrača Dinama. Lopta je na kraju došla u noge 18-godišnjeg Adriana Jagušića koji se odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora. Na putu prema mreži lopta je pogodila u nogu Morena Živkovića, promijenila smjer i prevarila Danijela Zagorca.

Slaven Belupo je u 71. minuti ostao s igračem manje na terenu. Ganski veznjak Michael Agbekpornu je uspio u dvije minute zaraditi dva žuta kartona pa mu je riječki sudac Antonio Melnjak pokazao put prema svlačionici.

No, domaća momčad je uspjela više od 20 minuta izdržati bez primljenog pogotka, samo da bi pokleknuli u 93. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Dinamo na 17 metara. Loptu je namjestio Marko Bulat i silovito opalio prema lijevom kutu. Čović je uspio obraniti taj udarac, ali je prvi na odbijenoj lopti bio 18-godišnji Luka Vrbančić i svojim prvim prvenstvenim pogotkom donio Dinamu 11. uzastopnu pobjedu u HNL-u. 

Vidljivo je da je trener Dinama Sergej Jakirović izrotirao sastav pa su priliku dobili igrači koji su u posljednje vrijeme bili u drugom planu. Jakirović je momčadi tako priključio i nekoliko juniora i kadeta, a među njima je bio i njegov 16-godišnji sin Leon.

Mladi Leon Jakirović debitirao je za Modre u Koprivnici kad je u 84. minuti ušao umjesto Maura Perkovića i tako skupio nekoliko minuta za seniorsku momčad.

U 35 utakmica Dinamo je došao do 81 boda i sada je njegova prednost pred Rijekom okruglih 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Slaven Belupo je doživio 20. poraz i sa 33 boda je ostao na predzadnjoj, devetoj poziciji.

U nedjelju su na rasporedu dvoboji Hajduka i Gorice (17 sati) te Osijeka i Rijeke (19.30) u kojem Osječani žele do važnih bodova u borbi za plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, nakon što je Lokomotiva propustila u pobjedu pretvoriti vodstvo od 3-0 protiv Rudeša.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 02:41