StoryEditorOCM
ŽupanijaDanas potpisani ugovori

Vodičkih 55 udruga dobit će ove godine iz gradskog proračuna 2,47 milijuna kuna (FOTO)

10. siječnja 2017. - 16:09

Iz vodičkog gradskog proračuna za rad 55 kulturnih, sportskih te socijalnih i udruga civilnog društva ove godine bit će izdvojeno sveukupno 2 milijuna i 475 tisuća kuna. Gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev sa predstavnicima tih udruga supotpisala je danas ugovore koji će im jamčiti isplatu sredstava te realizaciju planova i programa, ne krijući zadovoljstvo što su Vodice ove godine dobile 5 udruga više nego lani, a u proračunu za tu namjenu rezervirano dodatnih 140 tisuća kuna.

- Veliko je bogatstvo imati toliki broj volontera okupljenih u udrugama, koliko ih imaju Vodice jer na različite načine pridonose, ne samo kvaliteti života svojih sugrađana, već svojim aktivnostima podupiru i promoviraju naš grad. Organizacijom brojnih manifestacija, turnira, susreta i događanja daju doprinos ugledu Vodica diljem "Lijepe naše", pa i izvan hrvatskih granica odakle se često vraćaju sa brojnim priznanjima i nagradama. Svima se zahvaljujem, neovisno o području djelovanja, jer je svaki segment društvene angažiranosti jednako vrijedan-kazala je Juričev Martinčev.

Inače, od raspoložive svote za udruge, najviše će i to milijun i 373 tisuće kuna (što je 91 000 kuna više nego prošle godine) pripasti udrugama koje su posvećene sportskom životu Vodica. Na području grada djeluje ih 18, jedna više u usporedbi s 2016. godinom, a sa najvećim iznosom, 293 tisuće kuna, raspolagat će Nogometni klub Vodice.

Za programe javnih potreba 19 udruga civilnog društva isplatit će se 436 tisuća kuna (povećanje od 21 tisuću kuna), a od toga će 130 tisuća kuna pripasti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vodice.

Kulturne udruge, njih 12, pak, primit će iz gradske "lisnice" financijsku potporu od 396 tisuća kuna (61 tisuću kuna više nego lani), a Vodička glazba koja je sa Lovačkim društvom "Sokol" lani proslavila 90. rođendan je po primanjima od ovogodišnjih 150 tisuća kuna na prvom mjestu, to prije što odnedavna organizira glazbenu edukaciju za 4 instrumenta.

U programu socijalne i druge skrbi sufinancirat će se projekti, programi i djelovanje 6 udruga sa 270 tisuća kuna, a najveći iznos dobit će Gradsko društvo Crvenog križa Vodice (120 tisuća kuna).

28. svibanj 2024 04:11