StoryEditorOCM
ŽupanijaDan planeta Zemlje

Drnišani pozvani da sudjeluju u ekološkoj i humanitarnoj akciji. Čeka ih i nagrada: dovoljno je doći na Poljani i donijeti barem jedan plastični čep

Piše M. L.
21. travnja 2024. - 09:21

Što radite s plastičnim čepovima kada ispraznite bocu? Većina njih završi u smeću, kažu, čak i ako se boca odnese na reciklažu. No, da se to ne dogodi i da pridonesete zaštiti okoliša, a istodobno sudjelujete i u humanitarnoj akciji te na kraju za sve to budete nagrađeni, pobrinuo se Grad Drniš.

Naime, zanimljivom akcijom prikupljanja plastičnih čepova Grad Drniš odlučio se priključiti obilježavanju Dana planeta Zemlje. Akcija će se održati na drniškoj Poljani u  ponedjeljak, 22. travnja od 10 do 12 sati. 

-Građani koji se odazovu akciji i donesu barem jedan plastični čep na poklon će dobiti sadnicu ljekovitog bilja. Prikupljeni čepovi će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec koja prodajom prikupljenih čepova prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavu skupih lijekova - ističu u drniškoj gradskoj upravi. 

image
Vlado Kos/Cropix

Ističu kako je svrha održavanja akcije podizanje svijesti građana važnosti selektiranja i recikliranja komunalnog otpada. Bit će to prigoda da se Drnišanima podijele komposteri, odnosno kante za kompostiranje biljnog otpada.

-Svim zainteresiranim građanima koji imaju prebivalište na području Grada Drniša, uz predočenje osobne iskaznice, dijelit će se kante za kompostiranje zapremnine 10 litarai/ili komposteri za kompostiranje otpada iz kućanstva ili vrta zapremnine 350 litara - poručili su iz Grada Drniša.

Akcija se održava u sklopu projekta: „Otpad nije smeće i od tebe sve kreće“ koji provodi Grad Drniš u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ iz Knina, a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

02. svibanj 2024 15:11