StoryEditorOCM
ŠibenikU jeku izgradnje!

Suvremeni studentski dom Palacin s kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati atraktivnost studiranja u Šibeniku

Piše PROMO
30. lipnja 2020. - 14:23

Tijekom lipnja ponovo je započelo održavanje gradilišnih koordinacija, a kroz prizore s gradilišta vidljivo je kako napreduju radovi na studentskom domu Palacin koji će po završetku projekta pružiti smještaj za 332 studenta.

Glavni problem koji se ovim projektom želi riješiti je nedostatak studentskog smještaja u Šibensko kninskoj županiji, a time i aktualni problem iseljavanja studenata iz privatnog smještaja zbog turističke sezone što je najčešće u vrijeme ispitnih rokova.

Veleučilište u Šibeniku, kao prijavitelj će nakon završetka projekta i izgradnje studentskog doma Palacin, vlasništvo nad domom prenijeti na Studentski centar Šibenik, partnera u projektu, čija je osnovna zadaća briga o standardu studenata, uključujući smještaj, prehranu te privremeno i povremeno zapošljavanje.

Trenutno, Studentski centar  Šibenik upravlja s postojećim studentskim domom, ali dugoročno upravljanje novim, suvremenim studentskim domom Palacin će značajno unaprijediti njihove kapacitete i izravno poboljšati osnovnu djelatnost centra.

Trenutni organizirani smještaj unutar postojećeg studentskog doma iznosi 80 ležaja.

Izgrađen i opremljen studentski dom Palacin s novim kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati mogućnost i atraktivnost studiranja u Šibeniku, i u perspektivi povećati ukupan broj studenata.

Provedbom  projekta posebna se pažnja pridaje promociji jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti s naglaskom na zadovoljenje potreba studenata u nepovoljnom položaju.

 

10. svibanj 2024 03:39