StoryEditorOCM
ŠibenikPrihvatio suradnju

Petar Baranović imenovan predsjednikom Savjeta šibenskog SDP-a: "Nisam zadovoljan kako se vodi grad: PR je jedno, a istina nešto drugo"

Piše Šibenski.hr
6. srpnja 2023. - 15:24

Petar Baranović, bivši saborski zastupnik, bivši dogradonačelnik i još uvijek aktualni ribar, nekadašnji HNS-ovac, pa član Reformista, stranke koju je napustio početkom godine, sada se približio SDP-u. Naime, imenovan je predsjednikom Savjeta šibenske organizacije SDP-a, priopćio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik šibenskog SDP-a Tonči Restović. 

Baranović je pozdravio nastojanja da se Savjet SDP-a, tijelo koje okuplja stučne, ali nestranačke osobe, ponovo aktivira. Smatra kako na nacioanalnoj, ali i lokalnoj razini mnoge stvari dobro ne funkcioniraju. Istaknuo je i kako dobro zna koji su šibenski prioriteti i potrebe te da su oni davno definirani, ali se u posljednjih 10 godina nije napravilo ništa da se oni i realiziraju. Ukratko, nije zadovoljan kako aktualna gradska uprava na čelu gradonačelnikom Željkom Burićem vodi Šibenik.

- PR je jedno, a prava istina je drugo. Kad jedan grad ima više zaposlenih bivših novinara, nego inženjera građevine, onda je svakome potpuno jasno da se više vodi računa o faceliftingu u javnosti, a da se manje radi na suštini. Ne mogu sredinu koja nema novca da umirovljenicima za Božić plati tuku, ocijentiti kao uspješnu sredinu. Niti to mogu reći za sredinu koja deset godina nije bila kadra započeti gradnju škole u Vrpolju i pretvoriti u školu primjerenu pedagoškim standardima. Dakle, niz je razloga zašto se pokrenuti. Znati za te stvari, a biti potpuno pasivan, po mom sudu bilo bi licemjerno i to je razlog zašto sam, bez obzira što nisam član SDP-a, odlučio prihvatiti pruženu ruku suradnje - istaknuo je Petar Baranović, prenosi ŠibenikIn.

 

 

09. svibanj 2024 22:15