StoryEditorOCM
Šibeniklidrano

Okupili se mladi literati, glumci i novinari: šibenska škola ugostila hvale vrijednu manifestaciju

Piše Šibenski.hr
1. ožujka 2024. - 08:24

Osnovna škola Fausta Vrančića bila je domaćin Županijske smotre LiDraNo, manifestacije koja okuplja mlade literate, glumce i novinare iz osnovnih i srednjih škola.

Smotra LiDraNo je prilika za učenike da predstave svoje literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, a ove godine na smotri je sudjelovalo 89 učenika uz podršku 50 mentora.

Pored toga, smotru je ocjenjivalo 20 članova Prosudbenog povjerenstva. Učenici su imali priliku izvoditi igrokaze, recitacije, monologe, te su predstavili svoje literarne i novinarske radove.

Za neke učenike ovo je bilo prvo iskustvo nastupa pred publikom i osjećaja svjetla pozornice. Manifestacija je također obogaćena nastupima gostiju, Caspera i grupe Adagio, koji su svojim nastupom pridonijeli posebnoj atmosferi Županijske smotre.

LiDraNo, punog naziva Literarno, Dramsko, Novinarsko stvaralaštvo, je godišnja smotra koja promiče literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo učenika osnovnih i srednjih škola. Cilj ove manifestacije je poticanje kreativnog izražavanja i komunikacijskih vještina učenika, kao i razvijanje ljubavi prema književnosti i kazalištu​​.

Ovogodišnja smotra u Osnovnoj školi Fausta Vrančića bila je prilika da se učenici iz različitih dijelova županije okupe, predstave svoje radove i međusobno se upoznaju, razmijene iskustva te uče jedni od drugih.

Osim što je LiDraNo važan za razvoj i promociju mladih talenata, on je i mjesto gdje učenici mogu pronaći inspiraciju i motivaciju za daljnje bavljenje literaturom, glumom i novinarstvom. Učenje kroz umjetnost i izražavanje na ovakav način ima veliku vrijednost u obrazovanju, jer potiče kreativnost, samopouzdanje i timski rad među učenicima.

27. travanj 2024 12:34