StoryEditorOCM
ŠibenikKAD VEĆ NIJE MOGLA KILAVA OPORBA

Maškare došle glave HDZ-u i Buriću. I preuzele vlast u Šibeniku (FOTO)

10. veljače 2018. - 15:06

Kad već nije mogla kilava oporba, maškare su u subotu došle glave HDZ-u i konačno preuzele vlast u Krešimirovom gradu. Nakon što je primopredaja ključeva grada maškarama već jednom odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, gradonačelnik dr. Željko Burić više nije mogao vrdati, pa se 10. veljače točno u podne razvlastio označivši tako početak pokladnih svečanosti u Šibeniku.
Na radost maškara, čija se povorka, koju su činili djeca iz svih gradskih vrtića, sakupila na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale i vijećnice, krenuvši od Poljane, pa rivom do najljepšeg gradskog trga.
Na pokladni utorak, 13. veljače 2018. godine, održat će se tradicionalna velika maškarana povorka gradskim ulicama koji će svoje finale dočekati  u programu na Trgu Pavla Šubića I - ispred zgrade Županije - gdje će biti pročitana optužnica i obrana te nakon toga biti izrečena presuda Krnji.  Za kojeg, očito, ne vrijedi presumpcija nevinosti. Lomača krivcu za sve nedaće u protekloj godini ne gine, a nakon nje bit će održan ples pod maskama na otvorenom.

06. svibanj 2024 22:58