StoryEditorOCM
Šibeniknova odluka zelenog grada

Fijasko s podzemnim kontejnerima: Šibenčani ostavljali smeće po kalama, skalama i butama stare gradske jezgre samo da ne koriste kartice

Piše šibenski.hr
8. kolovoza 2022. - 10:24

Iz šibenske komunalne tvrtka obavješatavaju korisnike usluga koji su bili vezani za korištenje kartica za odlaganje otpada u podzemne kontejnere da su svi podzemni kontejneri otvoreni i do daljnjeg se neće koristiti kartice.

Naime, Zeleni grad Šibenik d.o.o. bio je primoran na ovakvu odluku, jer smo svjedoci da su kartice vrlo malo korištene te se otpad odlagao pored kontejnera, po skalama i butama stare gradske jezgre, a sve kako bi se izbjeglo korištenje kartica.

Prema našim evidencijama od 1.1.2022. godine do 31.7.2022. godine 2498 korisnika iz kategorije kućanstvanikad nije predalo nikakavotpadte 391poslovni subjekt. Sukladno tome, postavlja se pitanje gdje završava taj otpad?

Molimo korisnike usluga koji imaju karticu da istu sačuvaju do uspostave kompletnogsustava na čitavom područjugrada Šibenika kada bi trebali biti ponovo stavljene u funkciju- kazao je Novica Ljubičić, direktor 'Zelenog grada'

08. svibanj 2024 13:11