StoryEditorOCM

Željko Kučić je u Benkovcu spriječio atentat na Franju Tuđmana svladavši atentatora Boška Čubrilovića

Piše Šibenski.hr
7. veljače 2018. - 11:50

U članku od dana 5. siječnja 2018. godine, autora Božana Sviličić pod naslovom: "OBITELJSKA TRAGEDIJA U STANKOVCIMA Ratnog veterana i čovjeka koji je čuvao Tuđmana usmrtio rođak s kojim je cijelu noć pio: tijelo je izvukao 'iz šoferšajbe' te ga ostavio ispred kuće" objavljenom na internetskom portalu/internet stranicama: www.sibenski.hr, netočno su objavljene povijesne okolnosti.

Naime, u navedenom članku se navodi kako je Tihomir Morić, "...također je poznat javnosti jer je bio u osobnom osiguranju prvog hrvatskog predsjednika, te je bio taj koji je oduzeo pištolj atentatoru Bošku Ćubroloviću".

Navedeni navod nije točan s obzirom na to da je povijesna činjenica da je Željko Kučić 18. ožujka 1990. godine u Benkovcu spriječio pokušaj atentata na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, na način da je svladao atentatora Boška Ćubrilovića i istomu oduzeo pištolj.

Ovaj ispravak se objavljuje sukladno odredbama članka 22. st. 2. i dr. Zakona o medijima (Narodne novine broj: 59/04., 84/11., 81/13.) a kako se povijest ne bi mijenjala.
Željko Kučić, Zadar
po punomoćniku: Ivan Petrus, odvjetnik u:
odvjetničko društvo Vukušić Bokan i partneri d.o.o,.

07. svibanj 2024 06:30