StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStiglo osvježenje

Vrućini je odzvonilo, sljedećih dana u Dalmaciji bit će promjenjivo uz kišu i neverine, osbito u drugom dijelu tjedna

Piše Šibenski.hr
23. kolovoza 2021. - 21:11

Najavljena promjena vremena stigla je i do nas. Trenutačno na šibenskom području pada kiša, a kakvo će vrijeme biti u nastavku tjedna pročitajte u prognozu Krunoslava Mikeca, dip. ing. koju je dao za HRT.

"U utorak će na istoku Hrvatske biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice još kiša, osobito u noći i prijepodne, a sunčana razdoblja uglavnom od sredine dana. Puhat će ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura niža nego u ponedjeljak - bit će od 20 do 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj između 23 i 25 °C. Ujutro pak od 12 do 15 °C, mjestimice moguće s maglom. Dan će proteći uz promjenjivu naoblaku, ponegdje još moguće i kišu, pa i u obliku lokalnih pljuskova, a puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak.

Kiša će ponegdje povremeno padati i u Lici i Gorskome kotaru, a na sjevernom Jadranu uglavnom suho, uz dosta sunca. Međutim, bit će relativno vjetrovito, osobito podno Velebita uz jaku, na udare i olujnu buru. Temperatura zraka danju od 26 do 29 °C, u gorju između 18 i 22 °C.

U Dalmaciji najviše dnevna od 28 do 31 °C. Pritom, uz povremeno više oblaka, malo kiše ili ponekog pljuska može na sjevernom dijelu biti u noći i ujutro, a u unutrašnjosti i prema jugu je potkraj dana povećana vjerojatnost za lokalne neverine. Puhat će bura, od sredine dana ponegdje jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Sjeverozapadni vjetar puhat će i na otvorenom moru juga Hrvatske. Uz obalu pak u početku jugo, kasnije zapadnjak i jugozapadnjak, navečer i bura. More uz to malo do umjereno valovito. Bit će promjenjivo oblačno s kišom i grmljavinom osobito prema kraju utorka i u noći na srijedu. Najviša temperatura i dalje oko 30 °C.

I u nastavku tjedna promjenjivo

"Povremena kiša u kopnenom području i idućih dana, posebno u petak, a najmanja vjerojatnost za nju je u četvrtak, kada će temperatura zraka malo porasti. Puhat će ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu u srijedu i petak bura, osobito na sjevernom dijelu s jakim i olujnim udarima, a u četvrtak, prema jugu i u petak - jugo. Kiša i neverini u srijedu na južnom i srednjem Jadranu, a u petak posvuda. Vrućina će popustiti i u Dalmaciji.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

05. svibanj 2024 09:19