StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Okreće na jugo: uživajte u ipak sunčanoj suboti, već sutra slijedi nestabilnije vrijeme s mogućom kišom

Piše Šibenski hr.
18. svibnja 2024. - 08:00

Subota će diljem Hrvatske biti najstabilniji od sljedećih sedam dana - u većini krajeva i najsunčaniji jer već od nedjelje ponovno slijedi promjenjivije vrijeme. Dnevna temperatura od 21 °C u gorju do 25 °C na obali i otocima. - prognozirala je za HRT  Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U Dalmaciji još malo toplije - ujutro u unutrašnjosti od 9 do 13 °C, a na moru od 15 do 18 °C. Pritom će prevladavati sunčano, poslijepodne s umjerenom naoblakom. Puhat će umjereno jugo prema otvorenom i jako, pa će more biti malo i umjereno valovito.

Premda i na jugu Hrvatske većinom sunčano - bit će nešto više oblaka nego u ostalim krajevima. Puhat će umjereno jugo, uz obalu i južni vjetar. Dnevna temperatura od 24 do 26 °C."

"Nakon kratkog predaha u subotu, od nedjelje opet nestabilno s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Izraženi bi osobito mogli biti na istoku Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vrijednosti dnevne temperature zraka biti najviše.

Pljuskovi i grmljavina neće zaobići ni Jadran, osobito njegov srednji dio, gdje je i najveća vjerojatnost za pojavu nevera. Puhat će slabo i umjereno jugo, prema otvorenom moru i jako, a na sjeveru će nakratko zapuhati i bura. Dnevna temperatura bez veće promjene, a jutra malo toplija.", prognozirala je Hojsak.

31. svibanj 2024 09:18