StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPremijer s nogometašima

Davor Šuker o sastanku s Plenkovićem: Bio je to lijep razgovor, nije se pričalo o mojoj smjeni

Piše Portal Slobodne Dalmacije
28. veljače 2017. - 14:54

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u utorak se u Banskim dvorima sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem te se kasnije obratio novinarima - javlja N1, a prenosi portal Slobodne Dalmacije.

"Zahvalan sam premijeru i ministru koji su saslušali ono što imamo u predstojećim mjesecima, a to je utakmica Hrvatska - Ukrajina, koja je važna za hrvatski sport. Riječ je o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Razgovarali smo o Europskom prvenstvu, Kupu u Varadinu... Bio je to razgovor o nogometu. Lijep, konstruktivan razgovor. Molio bih da se više prati utakmice. O tome se ne piše, da su nam važna ta tri boda", kazao je Šuker.

Špekuliralo se da će premijer sa Šukerom razgovarati o stanju u HNS-u i njegovoj mogućoj ostavci koju zahtijevaju HDZ-ovi koalicijski partneri iz Mosta nakon spornog jedanaesterca Dinamu protiv Cibalije. Šuker je demantirao da su se takvi razgovori vodili.

"Rekao sam o čemu smo razgovarali. Važno je da je Hrvatska deveta na UEFA-inoj ljestvici, 14. na FIFA-inoj, da se kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo, a što se tiče predsjednika, Skupština HNS-a će odlučiti o tome. Ovako razgovarati o ostavkama je neprihvatljivo."

Na novinarsko pitanje zašto HNS ne primjenjuje Zakon o sportu, Šuker je kazao da to nije istina.
"Primjenjujemo ga po svakoj točki, ali ako vi 500 puta napišete da to ne radimo... Mi ga možda i jedini primjenjujemo. Treba nam cjeloviti Zakon o sportu... Mi primjenjujemo Zakon, a sve ostalo je, kao što predsjednik Trump kaže, fake news", rekao je Šuker i odjurio u automobil.

S obzirom da je primio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera i vodstvo HNS-a, predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je taj sastanak organiziran neovisno o kolu koje se igralo u nedjelju i utakmici Cibalia - Dinamo koja je zbog dvojbenog jedanaesterca za Dinamo izazvala brojne kritike zbog sumnje da je sudac poklonio pobjedu zagrebačkom klubu.

Na sastanku je bio i sudački povjerenik Ante Kulušić.

"Dogovorili smo to prije. Riječ je o kontinuitetu dijaloga. Zanima me kvalitetan nogomet i sport, sigurnost onih koji dolaze na sportska borilišta i nogometne stadione da uživaju u sportu. Za nekoliko tjedana je velika kvalifikacijska utakmica u Hrvatskoj i razgovarat ćemo o pripremama za tu utakmicu i sigurnosnim aspektima. Sa mnom će biti ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i to je bila osnovna intencija susreta i nije imala veze sa zbivanjima u nedjelju", rekao je Plenković.

Kazao je da će planom normativnih aktivnosti za treći ili četvrti kvartal ove godine biti predložena revizija zakona i da državna tajnica Janica Kostelić sa suradnicima radi na rješenjima.

25. svibanj 2024 03:31