StoryEditorOCM
Crna kronikastrava u šibeniku

Sjedili s pomorcem (54) mirno u kafiću, a onda ga prebili nasmrt! Privedena su trojica, među njima profesionalni boksač

Piše Vladimir Urukalo/SD
26. ožujka 2024. - 08:44
Nesretni je muškarac u ponedjeljak umro u šibenskoj bolnici od posljedica zadobivenih ozljedailustracija/Cropix

Šibenska policija uspjela je, usprkos zavjetu šutnje među građanima, otkriti i uhititi mlađu osobu koju se sumnjiči da je bila glavni akter teškog premlaćivanja 54-godišnjeg nekadašnjeg šibenskog pomorca Ante T. prije dva dana, u subotu oko 21 sat ispred caffe bara "Delta" u blizini Sportskog centra "Ljubica" u Crnici.

Nesretni je muškarac, neslužbeno doznajemo, tijekom ponedjeljka umro u šibenskoj bolnici od posljedica zadobivenih ozljeda, a policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila trojicu mladića - Antu L. (25), Antonia G. (26) i najstarijeg među njima, 27-godišnjeg Andriju P. zvanog "Stina junior", donedavno profesionalnog boksača u poluteškoj kategoriji.

Trojica mladića kazneno su prijavljena za ubojstvo muškarca s kojim su, po onome što se vidi na snimkama nadzornih kamera te što su iskazali svjedoci, prije izbijanja sukoba normalno sjedili za stolom i pili. U jednom trenutku dolazi do naguravanja, sva četvorica izlaze van lokala te 54-godišnjak tada dobiva nekoliko udaraca u glavu, pada na pod, a onda ga još cipelare. Nedugo zatim, uspijeva se pridići, ući natrag u kafić da bi za njim ušli ostali te ga boksač udara još nekoliko puta u glavu. Žrtva pada na pod i više ne ustaje.

Što je nagnalo trojicu mladića da batinama ubiju duplo starijeg čovjeka koji je, po onome što je objavljeno u lokalnim medijima, bio "vedrog duha i nesklon problematičnom ponašanju", trebala bi utvrditi predstojeća istraga isto kao i da li su i u kojoj mjeri osumnjičenici za ubojstvo bili pod utjecajem alkohola i narkotika.

Sva trojica će tijekom dana biti privedena na Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje, a nema sumnje da će, obzirom na težinu djela, oni od suca istrage tražiti određivanje istražnog zatvora. Za kazneno djelo ubojstva propisana je kazna zatvora od pet do 20 godina.

O nemilom događaju u utorak ujutro oglasila se i šibenska policija:

- U Službi kriminalističke policije je provedeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, 26-godišnjakom i 27-godišnjakom osumnjičenima za kazneno djelo ubojstva na štetu 54-godišnjaka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni dana 23. ožujka oko 20,46 sati u Šibeniku, u ugostiteljskom objektu nakon kraćeg verbalno sukoba tjelesno napali oštećenog na način da su mu zadali više udaraca rukama i nogama u predjelu tijela i glave.

Dana 25. ožujka, zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda 54-godišnjak je preminuo  u Općoj bolnici u Šibeniku.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- stoji u priopćenju Policijske uprave šibensko-kninske.

26. travanj 2024 12:43