StoryEditorOCM
Crna kronikaNemili događaj

Izgorio bazen primoštenskog hotela ‘Zora‘; Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca izbjegnuta veća šteta

Piše Vedrana Stočić
17. rujna 2022. - 10:54

Noćas je izbio požar u bazenu hotela Zora. Požar je zahvatio i popratne prostorije, a zahvaljujući brzoj intervenciji primoštenskih vatrogasaca rano jutros je ugašen. Na sreću vatra se nije proširila na hotel Zoru i obližnju gustu borovu šumu.

- Požar koji je izbio u predjelu bazena i wellnessa potpuno je lokaliziran, nama je najbitnije da nitko nije ozlijeđen. Hotel nastavlja s poslovanjem jer bazen i popratni sadržaji su odvojeni od hotela. Gosti su jutros vraćeni u svoje sobe, a na terenu su vatrogasci i policija- kratko nam je opisala trenutno stanje Anamarija Grubišić Čabraja zastupnica društva „Primošten“ dd.

Inače, hotel je pun turista i dobro je bukiran izvijestila nas je Mia Pešić direktorica primoštenske Turističke zajednice.

Primoštenskom načelniku Stipi Petrini drago je što hotel nastavlja s radom, međutim već uobičajeno ogorčen je na vlasnike hotelske kuće i njihov odnos prema poduzeću i Primoštenu općenito.

-Treba pitati gospodu vlasnike gdje su im dimni detektori koji upozoravaju na požar i prije izbijanja požara i sprinkler sustav. Hotel koji je nekad bio simbol luksuza, sada to više liči na neko sindikalno odmaralište. Umjesto da hotelska kuća bude generator razvoja turističke destinacije oni se godinama šlepaju na račun Općine Primošten. Posljednje dvije godine općina i ne zna tko je točno vlasnik Primošten dd.- kaže Petrina.

Ovaj nemili događaj na sreću neće imati veće posljedice na primoštenski turizam, u Primoštenu dd optimistično kažu da će novi bazen biti i ljepši, pa neka im je sa srećom. Međutim arhitektonska i umjetnička struka kupole bazena već davno je okarakterizirala fascinantna i drukčija od svega što je izgrađeno na ovim prostorima. Hotelu Zora u Primoštenu sagrađen je 1969.godine, rad arhitekta Lovre Perkovića, a svojim dizajnom savršeno je uklopljen u prirodni i društveni okoliš.

image

U požaru oštećen bazen primoštenskog hotela Zora

09. svibanj 2024 21:16