StoryEditorOCM
ZanimljivostiVelika nagrada Šibenika

Počele su prijave za četvrto Svjetsko prvenstvo u utrci karića: Spustite se i vi od tvrđave Barone do mula Krke

Piše šibenski.hr
10. prosinca 2021. - 08:22

Počele su prijave za četvrto Svjetsko prvenstvo u utrci karića 'Velika nagrada Šibenika' koje će se ove godine održati 29. prosinca u Šibeniku. Nakon što su spletom svima dobro znanih okolnosti bili primorani prekočiti izdanje 2020., Udruga Disco Gimnazija i Adventura ovog se prosinca vraćaju u velikom stilu i vraćaju kariće nizbrdo od tvrđave Barone do mule Krka na šibenskoj rivi.

NEMA DA IH NEMA

U tijeku su prijave za 4. Utrku karića u Šibeniku koja će se održati u sklopu ovogodišnjeg šibenskog adventa – Adventure. Utrka je na rasporedu u srijedu, 29. prosinca, a prijave su u tijeku.

- Sto posto smo sigurni da lanjska pauza neće umanjiti broj prijava jer nam svima više nego ikad treba onog dobro starog pozitivnog ludila. A šta je spustiti se karićem niz pola grada, nego dobrodošla zabava za kraj godine dok čekamo iduću i nadamo se da će biti bolja i zdravija od prethodne dvije- poručio je Darko Relja iz udruge Disco Gimnazija koja stoji iza prvenstva kakvog nema nigdje drugdje na svijetu.

- Neka nas slobodno netko ispravi ako zna da griješimo- dodaje, a svi koji žele sudjelovati i osvojiti pehar to mogu učiniti preko poveznice objavljene na Facebook stranici Udruge ili OVDJE.

Utrka će se voziti u nekoliko kategorija podijeljenih po starosnoj dobi, a prijave su otvorene za sve – djecu uz pristanak roditelja, muškarce i žene, dvosjede i jednosjede.

Dodjela nagrada najboljima u pojedinim kategorijama planirana je po završetku utrke na Kraljevskom dvoru Adventure u Perivoju Roberta Visianija.

OD KARIĆA DO PLESNOG PODIJA

Istog dana kad i Svjetsko prvenstvo u utrci karića Velika nagrada Šibenika, u šibenskom Đardinu, u sklopu Adventure, svi sudionici utrke i posjetitelji mogu računati na odličnu glazbu uz Disco Gimnaziju.

Puštat će se dobri stari hitovi, rock&roll i ostali evergreeni kao podsjetnik na dobra minula vremena i zalog za bolja koja dolaze.

- Nema zabave bez Disco Gimnazije to znaju sve starije generacije u gradu, a uskoro će čuti i naši nešto mlađi sugrađani. Sigurni smo da će svi uživati i da će dva dana prije isteka ove lude 2021. barem na par sati zaboraviti na sve brige i probleme. Bit će to taman sredina tjedna da uhvatimo zalet za vikend koji nas čeka, a koji će nas uvesti u novu godinu- poručio je Relja.

23. svibanj 2024 17:05