StoryEditorOCM
Zanimljivostitrg rudina

Dođite u Primošten na 5. Svjetsko prvenstvo u Klencavici: ‘Zabavno se igrati na ulici, potreban vam je samo kamenčić i kreda‘

Piše Šibenski.hr
15. rujna 2022. - 08:50

U organizaciji Turističke zajednice Primoštena ove nedjelje, 18. rujna, održat će se 5. Svjetsko prvenstvo u Klencavici (školici)!

- U Primoštenu spajamo djecu svijeta, ali i sve generacije na 5. Svjetskom prvenstvu u Klencavici. S igrom na otvorenom želimo naglasiti kako je zabavno biti i igrati se na ulici. Početak novog tisućljeća donio je neke nove generacije. Tableti, ekrani i pametni telefoni postali su nove i glavne igračke. I to je sasvim u redu, novo vrijeme - nova pravila - nove igre - napisali su organizatori. 

Za Klencavicu je potrebna kreda i mali kamenčić. Trg Rudina će biti iscrtan kvadratima koji su obilježeni brojevima od 1 do 8 (predstavljaju razrede osnovne škole), a onda se na njih baca kamenčić. Kamenčić se baca stojeći ispred "prvog razreda“.

Kada kamenčić baci na određeno polje, igrač mora na jednoj nozi odskakutati do broja 8 i vratiti se do broja 1, ali bez da dodirne crte polja ili kamenčić. Kada dođe do svog polja s kamenčićem, uzme ga i vraća se na početak. Igra se sve dok se ne pogriješi, a tada je na redu drugi igrač sa svojim kamenčićem.

Zabavno i rekreativno natjecanje održati će se na Trgu Rudina sa početkom u 14:00 sati, a pripremljen je i veseli prigodni program.

08. svibanj 2024 14:07