StoryEditorOCM
Glazba‘Zdravo, o zvijezdo mora‘

U Šibensko kazalište vraća se tradicionalni božićni koncert: otkriveno najzvučnije ime koje će nastupiti

Piše Šibenski.hr
3. prosinca 2022. - 12:40

Poslije dvogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom korona virusa, u Šibensko kazalište vraća se tradicionalni božićni koncert „Zdravo, o zvijezdo mora“, kojim se podsjeća i na stari šibenski običaj Osmina ili navada šibenskog kraja da se Božić slavi i tjedan ranije.

Riječ je o koncertu, koji slavi 24. rođendan, a koji je utemeljen u povodu 700. obljetnice Šibenske biskupije.

- Ove godine smo koncert pomakli za dva dana da ne bismo konkurirali Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Zato će se „Zdravo, o zvijezdo mora“ održati u ponedjeljak, 19. prosinca. Na staru šibensku navadu blagdanskog čašćenja podsjetit ćemo kao i dosad. Fritulama, te prošekom, rakijom i vinom šibenskog Vinoploda u pauzi koncerta – kazao nam je Petar Mikuličin, predsjednik klape Žirje, koja je od Bonace „preuzela štafetu“ organizacije tradicionalnog božićnog koncerta.

Definirana je i lista izvođača. Najzvučnije ime su, dakako, zadarske Intrade sa solistom Tomislavom Bralićem. Nastupit će i domaće klape Skradinke, Bonaca i Žirje, te dječji zbor „Zdravo maleni“.

- Htio bih istaknuti kako koncert ove godine ima i humanitarni značaj. Veći dio čistog prihoda namijenit ćemo udruzi „Kamenčići“. O tome smo obavijestili i čelne ljude Šibenskog kazališta i gradsku „vladu“ – dodao je Petar Mikuličin.

10. svibanj 2024 03:11