StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Toni Slavica izborio nastup na juniorskom prvenstvu Europe, najmlađi Šibenčani uzeli kolekciju medalja na Poljudu

Piše šibenski.hr
12. ožujka 2022. - 15:42

Seriju Regionalnih prvenstava u 25 metarskim bazenima zatvorili su početnici Plivačkog kluba 'Šibenik' koji su nastupili na splitskom Poljudu na Plivatonu Regije 1.

Na natjecanju je nastupilo sedam plivačica i plivača PK Šibenik. U ženskoj konkurenciji nastupila je Klara Pilipac. dok su u muškoj konkurenciji plivali Bruno Morić, Grgo Radnić, Gabriel Dražić, Matej Mikulandra, Ante Paladin Božo Dodig.

- Program natjecanja sastojao se od šest pojedinačnih i jednom štafetnom disciplinom. Najuspješniji naš natjecatelj bio je Grgo Radnić s osvojene tri medalje. U disciplini 50 slobodno Grgo je bio srebrni, dok je u disciplini 100 mješovito i 50 leptir osvojio brončane medalje. Kolekciju medalja popunio je Ante Paladin osvojivši zlato u disciplini 50 prsno.

Odlična je bila i štafeta koja ostvarila drugo vrijeme, ali je nažalost zbog nesmotrenosti diskvalificirana. U štafeti su nastupili Radnić, Dodig, Mikulandra i Paladin.

Od ostalih rezultata izdvojio bih četvrta mjesta Bože Dodiga na 50 leđno i Klare Pilipac na 100 mješovito- kazao je Dino Tepić,iz PK 'Šibenik'.

image
Najmlađi plivači Šibenika nastupili u Splitu

Dok su početnici nastupali na Plivatonu u Splitu, stariji plivači 'Šibenika' su nastupili u Zagrebu na HEP mitingu koji je okupio 430 plivačica i plivača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije i Mađarske.

- Josip Bepo Srzić i Matej Vukičević su došli do svojih najboljih rezultata u 50m bazenima dok je najuspješniji bio Toni Slavica koji se penjao na postolje u svim isplivanim trkama. Izdvojit ćemo discipline 400 mješovito i 100 prsno u kojima je uz zlata isplivao normu za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će održati u srpnju u Bukureštu- zaključio je Tepić.

03. lipanj 2024 00:17