StoryEditorOCM
Nogometodlučujućih 450 minuta

Problemi za Narančaste: Šibenik bez hitrog napadača u važnoj utakmici, vraća se iskusni stoper

Piše Davor Trutin/SN
3. svibnja 2024. - 16:26

Svega pet kola odnosno 450 minuta loptanja je preostalo u 1.NL. Šibenik u tih preostalih pet dionica ima tri utakmice na svom Šubićevcu, a prva prepreka dolazi iz metropole.

- Jarun? Opet zahtjevna utakmica, svaka sljedeća se čini najteža, Jarun je rasterećen i kvalitetan, s brzim i motoričnim igračima, koji će se doći nadigravati. Mi smo u dobrom ritmu i bit ćemo sve do krajnjeg cilja. I dalje tražim šampionski gard, kakav je pokazan u Dugopolju. Zadovoljan sam pristupom i načinom kako rješavamo pojedine situacije – kazao je u najavi dvoboja s Lekinom momčadi trener Mario Carević.

Iako svakog suparnika cijene, na Šubićevcu se uglavnom pita Narančaste. Ako su u pravom ritmu onda ili samelju svoje suparnike, ili ga dobiju na mišiće, ali ipak dobiju.

Devet uzastopnih pobjeda je stvarno za sav respekt, pa se očekuje i nastavak tog pozitivnog niza i protiv zagrebačkih španera.

- Atmosfera u ekipi je odlična, u velikom smo nizu. Dajemo sve od sebe na terenu. Jarun je brz i poletan, slažem se sa šefom, ali mi gledamo samo sebe – kazao je pak Ivan Cvijanović.

Iako igra na poziciji lijevog beka mladi Zagrepčanin koji je na posudbi iz Osijeka u Šibeniku, ove sezone je na već sedam pogodaka.

- Imao sam taj učinak u kadetima, tada sam igrao desno krilo. To su ipak djeèji uzrasti, ekipa je davala 8 golova po utakmici pa je to nerealna statistika. Ove sezone, kada sam došao kao obrambeni igraè, rekao sam da mogu i da sam prije veæ igrao tu poziciju koja je više prema naprijed. A takva pozicija zahtijeva i davanje pogodaka, vjerujem da bi i netko drugi na tom mjestu dao toliko golova – skromno će Cvijanoviæ.

Protiv Jaruna nema požutjelog Torresa, vraća se nakon viroze Punčec, a Carević će možda opet zarotirati nekog iz vrška napada zbog širine kadra.

ŠIBENIK (3-4-2-1) Ðaković – Perić, Punčec, Dujmović – Kolega, Marijanović, Pozo, Cvijanović – Majić, Božić – Toševski.

KLUPA:Mišević, Pavičić, Osmanković, Gačić, Roca, Brajković, Laća, Delić, Iyendjock.

NEDOSTAJU:Torres (kartoni), Bačelić-Grgić (ozlijeðen).

Utakmica Šibenik- Jarun igra se u subotu u 14,50 sati na Šubićevcu, TV prijenos je na MaxSportu.

 

 

 

22. svibanj 2024 18:37