StoryEditorOCM
NogometPale Sesvete

Josip Maleš najprije zabio za drugu uzastopnu pobjedu- onda teško stradao! Prve prognoze govore o ozljedi križnih ligamenata

16. rujna 2017. - 21:56

Šibenik- Sesvete 1:0 (1:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Željko Frković (Gospić) – 6. Strijelac: 1:0 Maleš (15). Najbolji igrač: Yusuf Musa (Šibenik).
Šibenik: Žitnjak (6,5), Pecolaj (7), Vukorepa (7,5), Šare (7), Musa (7,5), Roca (6,5), Celić (6,5), Maleš (7) (od 30. Brito 6), Pongračić (5,5) (od 83. I. Stanić -), Okechukwu (6,5), Brekalo (6,5) (od 71. Fuštin -).
Sesvete: Filipovć (6), Kluk (5,5), Džijan (5,5), Kontek (5,5), Goić (5) (od 58. Salapić 5), Dučkić (6), Ćosić (5,5), Kolega (5) (od 54. Jelić 5,5), Tolić (5,5), Slišković (5,5) (od 77. Štimac -), Mamut (6).

Na Šubićevcu se lakše diše nakon druge uzastopne pobjede, a za Šibenčane je i pogled na tablicu puno ugodniji nego prije 180 inuta. "Narančasti" su nakon što su upisali prve bodove u Kustošiji u prošlom kolu, suršili i tabu Šubićevca. Poslije poraza od Gorice i Hajduka II, Šibenčani su konačno slavili i na svom terenu.

Kontra Sesveta, "narančasti" su napali od prve minute. Već u 9. minuti Malešov udarac je okrznuo gredu. No, krilni napadač Šibenika šest minuta kasnije zabio je pobjednosni gol. Oštar ubačaj Muse, Maleš je doslovce ugurao u mrežu gostiju. Na nesreću domaćih Maleš se teže ozlijedio nakon manje od pola sata igre.

U drugom poluvremenu, Sesvete su imale veći posjed lopte. Ali, bolje prigode su bile na strani Šibenika. Pongračić i Stanić pogađali su okvir gola, a dvije zapažene obrane imao je i gostujući vratar Filipović. Čuvaru mreže Šibenika Žitnjaku najozbiljnije je u 64. minuti zaprijetio Ivan Mamut, nekadašnji igrač Hajduka II. No, njegov udarac glavom lako je ukrotio Žitnjak.

Pobjedu Šibenika pokvarila je teška ozljeda Josipa Maleša. Koliko je težak taj udarac najbolje je opisao trener Borimir Perković:
- Čini se da su Malešu stradali križni ligamenti. On još mora napraviti magnetsku rezonancu i ako se prve prognoze pokažu točnim čeka ga duga pauza. Kao igrač sam to prošao, i mislim da bi mogao biti izvan terena duže od šest mjeseci. Kažem, volio bih da smo izgubili 4:0, nego da se Maleš tako ozlijedio- kazao je Perković.

Ipak, nova tri boda donijela su Šibeniku prijeko potrebni mir prije tri gostovanje u nizu. Naime, "narančaste" u srijedu čeka KUp utakmica sa Zagorom u Unešiću, a potom i dvije utakmice na strani u prventstvu. Prva u nedjelju u Maksimiru s Dinamom II, a onda samo tri dana kasnije, u srijedu 27. rujna u Varaždinu.

09. svibanj 2024 02:24