StoryEditorOCM
KošarkaMiro Bilan

Šibenski centar vrlo brzo nakon raspuštanja ukrajinske momčadi pronašao novi klub

Piše šibenski.hr
8. ožujka 2022. - 11:14

Samo dva dana nakon što je ukrajinski košarkaški klub Prometej raspustio momčad, bivši hrvatski reprezentativac Miro Bilan pronašao je novu sredinu. Centar iz Šibenika vratio se u Dinamo Sassari, talijanski klub za koji je igrao dvije godine prije nego što je prošlog ljeta otišao u Ukrajinu, piše Index.hr

Prometej je zbog napete situacije napustio Ukrajinu desetak dana prije početka ruske invazije te je nekoliko utakmica trebao odigrati u Češkoj, ali se tijekom vikenda službeno povukao iz FIBA-ine Lige prvaka, raspustio momčad i najavio da će sva klupska sredstva usmjeriti prema obrani Ukrajine.

Iznenada postao slobodan igrač

Bilan je u subotu na Twitteru objavio vijest o raspadu kluba te da postaje slobodan igrač. Dva dana kasnije vratio se u Italiju, u klub u kojem je tijekom dvije sezone u prosjeku postizao skoro 16 koševa i više od sedam skokova.

S 32 godine Bilan više nije reprezentativac, povukao se nakon neuspješnih kvalifikacija u Splitu za Olimpijske igre u Tokiju i prepustio mjesto mlađim igračima, što je potvrdio u nedavnom razgovoru za Index nakon što je njegov donedavni klub napustio Ukrajinu. Prije prvog dolaska u Italiju Bilan je igrao za Šibenik, Zadar, Cedevitu, Strasbourg i ASVEL.

04. svibanj 2024 22:06