StoryEditorOCM
KošarkaGripa odgodila Pulu

Linda Antić priziva Sandu Tošić za bolje dane

Piše Borislav JURAS
14. siječnja 2017. - 20:40

Šibenik je negativno iznenađenje – konstatacija je to iz krugova koji prate hrvatsku žensku košarku, a nakon prvoga dijela sezone u A-1 ligi! Takvu tvrdnju neće prihvatiti, a kamoli potvrditi Linda Antić-Borak, trenerica košarkašica Šibenika, koja ih je predvodila do triju jesenskih pobjeda u deset nastupa.
Nakon obećavajuće prethodne sezone, vjerojatno je i ona očekivala nešto više (a ne manje) od ove, ali... Linda priziva Sandu za bolje dane!
– Početkom jeseni sam se nadala da će rehabilitacija Sande Tošić trajati možda mjesec dana, a ona se rastegla na puno više mjeseci. Bez nje smo ostali i bez neophodnog iskustva u organizaciji napada, još više nam fali u prvoj crti obrane. K tome, neki su se sastavi pred sam start lige pojačali veterankama i igračicama bogatog međunarodnog iskustva, poput Mandir, Lelas, Vrdoljak, sad i Bogoje. Iako su one u godinama, cure od 16 ili 17 godina im se teško mogu suprotstaviti. U takvim okolnostima, možda smo i mogli nešto više, ali ne puno više – ocjenjuje trenerica košarkašica Šibenika.



Ona očekuje da bi spomenuta Sanda Tošić mogla zaigrati za par tjedana, što bi trebalo značiti i bolje dane njezina sastava...
– Fali nam ponešto u obrambenom segmentu, ali i strpljenja u napadu. Čak ni na treninzima nam nema tko stati na loptu. Zato toliko očekujem Sandin povratak. Uz nju i Anu Vrsaljko, koja će, vjerujem, s nama i na poneko bliže gostovanje, naša bi igra trebala izgledati puno ozbiljnije, konkurentnije većini suparnica u ligi – kaže Linda, koja je uspjela odgoditi ligaško gostovanje u Puli.
Na taj potez ju je natjerala epidemija gripe, koja nije zaobišla ni Baldekin. Tako će košarkašice Šibenika drugi dio sezone vjerojatno otvoriti 21. siječnja, kad će na Baldekinu ugostiti aktualnog prvaka, Medveščaka.

28. svibanj 2024 21:47