StoryEditorOCM
OstaloEntuzijazam bodula

Titova unuka na Teutinom otoku: "Histrioni" otvaraju Žirajsko kulturno ljeto

19. srpnja 2017. - 13:32

Ljubavnom komedijom, koju je režirala Titova unuka Saša Broz, u izvedbi zagrebačke kazališne družine „Histrioni“ u četvrtak počinje „Žirajsko kulturno ljeto“, prva manifestacija takve vrste u povijesti najudaljenijeg naseljenog otoka šibenskog arhipelaga.
- Sretni smo kao mala djeca što smo našim mještanima i sve brojnijim gostima, među kojima prednjače Slovenci i Talijani, osigurali dodatne ljetne sadržaje. Predstava „Histriona“ je samo jedan od sedam programa, koji će se organizirati do 13. kolovoza – kazivao nam je Ivan Dobra, poznati žirajski čakavski pjesnik i predsjednik Mjesnog odbora Žirje.

Planirani su još koncerti klapa Skradinke i Žirje, izložba pod naslovom „Jerko Šižgorić, buntovnik sa Žirja“, promocija knjige „Sjećaš li se šibenskog rujna“ šibenskog publicista Ive Mikuličina i tradicionalne bodulske priredbe: žirajska fešta u praskozorje blagdana Velike gospe, te pjesnička manifestacija „Jedra riječi“, na koju stižu i stihoklepci s ostalih šibenskih otoka.

- Žirajsko kulturno ljeto je plod neviđenog entuzijazma gotovo svih žitelja otoka, te naših bodula sa stalnom adresom u Zadru, Splitu i Šibeniku. Dakako, i entuzijazam ima svojih granica. Mi smo sve financijski riješili osim prijevoza izvođača s kopna. No, vjerujem da će nam u tome pomoći gradovi Šibenik i Vodice – poslao je (ne)posredno molbu za pomoć jedan od organizatora Maksim Roman.

Predstava „Histriona“ održat će se 20. srpnja s početkom u 21 sat u pristanišnoj luci Muna, dok će se svi ostali programi organizirati u crkvici sv. Mikule, sagrađenoj još u 16. stoljeću.

26. travanj 2024 18:09