StoryEditorOCM
BaštinaPasionska baština

U subotu, 25. ožujka u Drnišu počinju 16. večeri pasionske baštine

Piše M. L.
24. ožujka 2017. - 13:34


Ovogodišnje, 16. večeri pasionske baštine u Drnišu počinju u subotu, 25. ožujka u 19 sati kada će u crkvi Gospe od Ružarija Hvarsko pučko kazalište izvesti „Prikazanje života svetog Lovrinca mučenika“.

Organizator drniškog festivala pasionske baštine je Pučko otvoreno učilište, a nakon Hvarana, do 8. travnja, kada je svečano zatvaranje manifestacije, bit će održano još šest zanimljivih događaja.
Već u nedjelju, 26. ožujka, također u crkvi Gospe od Ružarija u 19 sati bit će pod nazivom „Uputi se tužna mati“ predstavljena pasionska baština Imotske krajine.

U drniškoj crkvi održat će se i korizmeni koncert. Na programu je u srijedu, 29. ožujka u 19 sati, a nastupit će drniški Gradski pjevački zbor Neuma i Hrvatski pjevački zbor Bijaćka vila iz Kaštela.
U dvorani NP Krka u petak, 31. ožujka u 19 sati, bit će otvorena izložba slika fra Damira Čikare, a na otvorenju će nastupiti i ženska klapa Skradinke.

Večeri pasionske baštine nastavljaju se u subotu, 1. travnja u 19 sati u crkvi sv. Petra u Siveriću programom „Prosti Gospodine puku tvom, prosti, milosrđe tvoje veliko je“ u izvedbi župe Neretvanskog dekanata.
Još jedan korizmeni koncert 4. travanja u 20 sati održat će se u crkvi Gospe od Ružarija, a nastupit će Pučki pivači Donji Kaštili i drniški dječji zbor Grdelini.
Večeri pasionske baštine u Drnišu zatvaraju se 8. travnja u 20 sati u dvorani NP Krka gdje će biti prikazan i dokumentarni film „Zvjezdan“ o fra Zvjezdanu Liniću.    

 

25. travanj 2024 21:12