StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Vodičke Bijele noći

8. kolovoza 2017. - 13:52

Dobra Parona pala je u tešku depresiju, skroz razočarana u beznadnu neposlovnost i traljavost svoga rvaskoga naroda.
- Nikada nećemo naprid jadni ti smo, ma jel moguće da kada je bog dilija talenat i njuh šta se reče, za poslove... Da smo bili digdi u konobi!? - jada se i žali svomen najmilijen gostu.


- Odma na početku, reći ću van: bolje da ste pali u depresiju, nego u fošu i slomili kosti, a sada mi recite zašto ste tolko u tuzi i žalosti? - gleda je El Tigre toplo i sućutno, priko orošene boce pive zidaruše. Taman nateže okripljujući gucalj dok vanka goru nebo, zemlja i kamen, sveudilj razmišljajući da mu je samo imati vrat ka žirafa, pa neka ota kripost i milost niz grlo traje li traje...


-Pa evo, kako me neće obuzeti žalost i depresija, kada mi Rvati, od pustih najava o crpljenju nafte i detektiranin nalazištiman duž cile obale, na prvoj bušotini koju se u javnosti i medijiman spominje nakon prodanih sibirskih Bijelih noći i napuštenih nalazišta u Siriji - izvučemo govna, da prostite. I onda - sve šmrca nako skonšumana - barenko da fekalije iz ote vodičke bušotine ponosno štricaju uvis, ka oni lipi vodoskok usrid Ženeve, oli ka nafta u Teksasu, nego dospiju susidiman u kućne cjevovode i zagadu ih. Em nije nafta, em je sve nešto posakrito i ilegalno, kroz podzemne kanale! - ljutito je zaitnila štracu kanavaču u kantun šanka.

 

- E, stvarno sramota! - otpovrnija je El Tigre. Doduše, nastavlja, slabo san ja vas razumija na šta se žalite, zablenija se u nju.
- Ma, ja oću da kad bužamo, neka to bude konstruktivno, barenko estetski za vidit, šta štricalo da štricalo iz ote bušotine, objašnjava mu energičnin glason.

-Ooo, lipo, Vodičke Bijele noći pod gas maskon... Već vidin brend prid očiman... - inbokaje on dobru i poštenu gazdaricu. A onda je ozbiljnin glason zaključija da su Rvati izgleda, najkonstruktivnije bužali dok je po mistiman ka šta su Vodice bilo galebova, a sada nas eto, ni kokolavanje sa strankinjama više ne zanima.

- Nemojte tako, a Josip Sapunar? - pita ga ona trepćući okicaman.
- Šta Sapunar? Pa on ima veze sa autoputon, s našon lipon "Dalmatinon", oškoprcnija se El Tigre, na šta mu je ona rekla da je oto za neke bila prava bušotina. Toliko dobra, izdašna i estetska da se Sapunar eto, još i danas pere, koliko je štricalo.

26. travanj 2024 06:45