StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Agro-San

16. travnja 2017. - 11:59

Meni samo nije jasno di su Japanci bili dosad i kako se to nisu nama obratili da in dademo čovika za sanaciju one njiove radioaktivne Fukušime! – zaključila je Dobra Parona čitanje novina, skinila oćale sa nosa i sa velikin očekivanjen uprla pogled u svoje najmilije mušterije.

– E, dobro ste rekli, draga gospojo. Jerbo, kod njih svi odgovorni za neki propust u poslovanju odma napravu harakiri, pa na kraju ispada da se prave menađere, otporne na sve nedaće more naći jedino u nas i nije in na kraj pameti igrati se sa oštrin predmetiman ka šta je japanski samurajski mač... Ako nisan reka glupost! – javija se El Tigre iz svoga kantuna, taman zabavljen svojon prvon pivušon otoga jutra.


– Malo si pritira, ali to je opis situacije u glavnin crtaman, otpovrnija mu je Bili Smo Uskoro, pocidija gucalj travarice i stresa se dok mu je klizila niz grlo.

S timen, nastavija je, da je naša dobra gazdarica tila napraviti prispodobu s izjavon Ante Ramljaka, državnoga povjerenika za Agrokor kada je reka da je posal koji je prid njin isto ka i ući u atomski reaktor bez zaštitnoga odijela. Šta je Fukušima kontra našeg Agrokora? Prndec maloga diteta u mrkli mrak...

– Sada znači, živo moremo zamisliti našeg Antu Ramljaka kako u Fukušimi zalazi tamo di Japanac niti robota ne želi poslati. Sladi se radioaktivnin algaman, jide suši od tune kojon je od zračenja počelo resti perje i svako jutro, gol do pasa placka se vodon za hlađenje reaktora...
– Je, tu ste negdi obojica pogodili oko tumačenja onoga šta san tila reći. Doduše, nisan bila skroz jasna, jerbo san mislila da će Ramljak moći di oće, šta oće i za kolko novaca bude tražija ići po svitu, sanirati restrukturirati posrnule firme uspije li mu sa Agrokoron.
– Kriču veliki naslovi po japanskin novinaman: "Ante Ramljak-Agro San spašava Mitsubishi" – zanija se u viziju budućnosti Bili Smo Uskoro.
– A šta ako u našin novinama još malo jaukne naslov: "Od eksplozije Agrokorovog duga Ante Ramljak odletija u zrak!" - odvratija je naslovon na naslov El Tigre, na šta je Dobra Parona slegla rameniman i rekla da je bolje i to nego da u lagum ode država.


A čovik koji bez zaštite more zaći u atomski reaktor nakon takoga leta ionako samo otrese prašinu sa veštita i nastavi dalje.

– Da šta će nego nastaviti dalje, kada ministrica Martina Dalić ne može od smija i zaziva sv. Antu neka nan bude na pomoći – zaključija je El Tigre.
Na to ga je Bili Smo Uskoro sitija da se premijer Plenković za razliku od nje, uvatija za glavu od muke kada su mu objasnili šta se sve valja iza Agrokora.
– Pa, ionako je Plenković Ukrajincima ponudija rvaska iskustva sa mirnon reintegracijon kada in Rusi malo sutra vratu Krim koji nikad njiov nije ni bija. Pa su Rusi na to metnili na prsa sve raspoložive ordene i dali Plenkoviću neka mirno reintegrira Agrokor u Rvasku i plati to iz svoga proračuna, kada se već želi baviti ozbiljnin stvariman. Pošteno! – reka je El Tigre i zazva turu.

26. travanj 2024 11:46