StoryEditorOCM
Zadar plus"HRVATSKA ZA DJECU"

Zahvaljujući Zakladi, deseteročlana obitelj Mandić besplatno uživa u morskim radostima u Zatonu kod Zadra!

Piše Zaklada „Hrvatska za djecu“
23. lipnja 2020. - 10:42

Da je humanost i pomaganje jedna je od velikih osobina svakog čovjeka pokazuje akcija naziva „I ja putujem“  Zaklade „Hrvatska za djecu“. Unatoč nezavidnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa koja nas je sve zatekla ove godine, Zaklada svojim korisnicima nije uskratila ono najslađe veselje, a to je makar na sedam dana iskusiti prvo obiteljsko bezbrižno ljetovanje. Ovaj tjedan u nekoliko gradova diljem jadranske obale boravit će ukupno devet obitelji korisnika Zaklade, a jedna obitelj ljetovat će u kontinentalnoj Hrvatskoj i to u samome srcu Srijema - Iloku.

Projekt je ovo Zaklade koji se uspješno razvija već drugu godinu zaredom. Čak tri od devet obitelji ovih su dana stigle u Zaton kraj Zadra gdje će po prvi puta boraviti u Holiday Resortu. Deseteročlana obitelj Mandić iz Sesveta prva je stigla u Zaton gdje od petka uživaju u svim čarima bezbrižnog obiteljskog ljetovanja. Roditelji Angelina i Žarko i petero djece - Elizabeta, Leonarda, Pavao, Leopold i Gabrijel po prvi su put u Zatonu. Obitelj ima ukupno osmero djece no, najmlađi su ipka morali ostati kod kuće.

„Naš početni motiv i krajnji cilj je prepoznati specifične potrebe djece. Ovim projektom željeli smo omogućiti višečlanim obiteljima prvo zajedničko ljetovanje na način da od prvog do zadnjeg dana ljetovanja dane provedu u zajedništvu i bezbrižnom odmoru. Zaklada je omogućila obiteljima i dnevni džeparac te u potpunosti pokriva troškove puta. Partneri projekta i hotelski lanci sudjeluju u darovnom smještaju na bazi polupansiona. Najveća sreća su nam dječji osmjesi i roditeljske suze radosnice.“ – zaključila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

„Sretni smo i zadovoljni što nam se pružila prilika i što postoje akcije poput ove Zakladine. Prvi puta smo svi ovdje, iznenađeni smo ljepotom Resorta, uslužnosti djelatnika te samim sadržajima za djecu kojih zaista ima mnogo. Neizmjerno smo zahvalni Zakladi što su odabrali upravo nas te što smo danas ovdje. Nažalost, sami sebi ovakvo ljetovanje nikada si ne bismo mogli priuštiti.“ – istaknula je majka Angelina Mandić te se osvrnula na dosadašnja zajednička ljetovanja. „Prošle godine zajedno smo ljetovali u kući od rođaka na Čiovu, no ovakvo ljetovanje u hotelu ili resotu smo mogli samo sanjati. Zaista nam puno znači što smo ovdje jer ovi naši zajednički trenuci koje provodimo bezbrižni djeca će pamtiti za cijeli život i stvorit ćemo prekrasne obiteljske uspomene.“

U čarima ljetovanja obitelji Mandić na sedmnodnevnom boravku u Zatonu pridružit će se i dvije peteročlane obitelji, Divić i Jakovljević. Od deset obitelji koje će besplatno ljetovati, čak pet je samohranih roditelja.

„Radi se već o drugoj godini kako smo se odazvali projektu „I ja putujem“. Uvijek nas razveseli činjenica da smo nekome mogli pomoći i uljepšati ljetne praznike. Veliki smo Resort s puno kapaciteta i na neki način nastojimo zajednici vratiti jedan dio koji od njih dobivamo. To nam je moralna obveza. Uz obitelj Mandić, k nama dolaze još dvije obitelji koje željno iščekujemo.“ - Frane Skoblar, voditelj marketinga Holiday Resorta u Zatonu.

„Super nam je ovdje. U prirodi smo i imamo svoju kućicu pa možemo birati hoćemo li se kupati u moru ili na bazenu što je zaista divno. Vrijeme provodimo u igri odbojke ili kupanju. Iako moram priznati da moram biti na oprezu radi mlađih sestara i braće, budući da sam trenutno ovdje najstarija, no to mi ne predstavlja veliki problem jer svi uživamo.“ – oduševljeno je istaknula petnaestogodišnja Elizabeta Mandić.

18. travanj 2024 21:48