StoryEditorOCM
Zadar plusMEĐUNARODNI DAN KAVE

Zadranin Kristijan Bandalo osvojio treće mjesto na natjecanju hrvatskih barista - evo što su u roku od 15 minuta morali pripremiti

Piše Zadarski.hr
1. listopada 2021. - 09:30

Uoči Međunarodnog dana kave koji se obilježava 1. listopada, Franck je u zagrebačkom Johann Francku proglasio pobjednike već tradicionalnog barističkog natjecanja. Finalno natjecanje u Zagrebu okupilo je 10 najboljih barista iz partnerskih ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske, a titulu ovogodišnjeg pobjednika odnio je Marko Ristić iz Pule (Bass bar), dok je drugoplasirana Gabrijela Petrović, iz Splita (caffe Štacija), a treće mjesto pripalo je Kristijanu Bandalu iz Zadra (Coffee and Cake Zadar). Tri najbolja natjecatelja nagrađena su vrijednim specijaliziranim programima edukacija koje će im osigurati daljnje napredovanje i nadogradnju teorijskog i praktičnog znanja, kao i dodatnu specijalizaciju.

U finalnom natjecanju testirala se sposobnost natjecatelja da u roku od petnaest minuta pripreme četiri identična napitka na bazi espressa, četiri cappuccina i četiri koktela na bazi kave s potpisom, tzv. „signature“ kokteli natjecatelja. Također, ocjenjivao se okus svakog napitka i stil rada, vizualno predstavljanje napitaka, tehničko znanje i vještina rada s espresso aparatom i mlincem, osobna prezentacija i prezentacija napitka, te čistoća radne površine na početku i kraju izvedbe. U ocjenjivanju natjecatelja stručni žiri se vodio pravilima Specialty Coffee Association (SCA), krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja sve sudionike u industriji kave.

19. travanj 2024 21:47