StoryEditorOCM
Zadar plusSVEUČILIŠTE U ZADRU

Zadarski studenti vratili se s četiri medalje osvojene na međunarodnom studentskom turniru u Rimu!

Piše M.K.
15. studenog 2021. - 11:28

Sportske ekipe Sveučilišta u Zadru nose lijepa iskustva iz Rima gdje su u proteklih pet dana sudjelovali na jednom od najvećih studentskih turnira na svijetu pod nazivom "6th World InterUniversities Championships" na kojem su nastupile 224 ekipe u 10 sportova i preko 2000 sportaša iz 13 država.

U izrazitoj velikoj i jako konkurenciji vraćaju se u Zadar sa četiri osvojene medalje. Plivačica Ana Burazer osvojila je dvije srebrne medalje i jednu brončanu, dok je muška košarkaška momčad osvojila srebrnu medalju. Vito Barbaroša pritom je proglašen za najboljeg igrača (MVP) turnira. Muška i ženska odbojkaška ekipa, muška futsal ekipa, te ekipa badmintona osvojili su peto mjesto.

Sve ekipe su pokazale visoku razinu kvalitete, neki su zaustavljeni na putu do medalje u dramatičnim produžecima. Svojim ponašanjem, pristupom i ostvarenim rezultatima na pravi način su promovirali Sveučilište u Zadru, grad Zadar i Hrvatsku. Zajedništvo i jedinstvo koje je vladalo među njima pogotovo tijekom utakmica gdje su jedni drugima davali gromoglasnu podršku je nešto posebno, emocije koje se mogu doživjeti samo u sportu. Imali su prilike u Rimu družiti se i upoznati kolege sportaše sa ostalih svjetskih sveučilišta, te razmijeniti iskustva s njima. Također, obišli su i upoznali su se sa kulturnim i povijesnim znamenitostima grada Rima.

Sastavi sportskih ekipa Sveučilišta u Zadru koji su sudjelovali u Rimu:

Košarka (m): Duje Mavra, Gabrijel Majica, Niko Manojlović, Vito Barbaroša, Pave Dunatov, Dino Ninčević, Karlo Kovačević, Luka Smoljan i David Begić. Trener: Tonći Jerak.

Odbojka (ž): Manuela Miklaj, Nika Tomašević, Simona Nikpalj, Laura Gnjatović, Katarina Kelava, Maria Blajić, Manuela Pedić i Daniela Urešova. Trener: Marko Surać.

Odbojka (m): Domagoj Pernjak, Rajko Marinović, Lovre Babić, Karlo Mičić, Marko Režić, Ante Barišić, Patrik Maruna i Đuka Damjanović. Trener: Marko Surać.

Futsal (m): Renato Nović, Dino Škibola, Josip Baždarić, Stefan Vulić, Rikardo Malbašić, Filip Babović, Dino Parać i Toni Fistonić. Trenerica: Bruna Petani.

Badminton (m, ž): Mia Čerjan, Nikolina Kabiček, Petra Maričić i Karlo Buterin. Trenerica: Gordana Ivković.

Plivanje (ž): Ana Burazer i Nika Pancirov. Trenerica: Dajana Jašić.

23. travanj 2024 10:08