StoryEditorOCM
Zadar plusNE-SME-TA-NIŠ-TA

Umirovljenici na plaži: "Ovdje nam je razonoda. Ostavimo žene doma i radimo što hoćemo". "Moja je počela govoriti turski jer gleda te turske serije!"

Piše HRT
20. prosinca 2020. - 19:05

Ovo vremešno, ali vitalno društvance boravi više dana u godini na plaži negoli kalifornijski surferi. Tu, na plaži Kolovare, oni su svaki dan, 365 dana u godini. I tako desetljećima, i nije im dosadilo. Reći će uglas ona im je sve, objavio je Radio Zadar.

- Svaki dan sam ovdje, na zraku, vitamin D , sunce, zrak - to jača čovjeka. Jedino me brine što će onda biti kad ne budem mogao do mora, govori Zvonimir Čirok, zadarski umirovljenik za HTV-ovu emisiju More.

U kafiće, uostalom, kao i drugi, ne mogu, a zbog malih mirovina, i da rade, ne bi išli. Čeliče se oni na plaži, u "kupaćima" ili "zabundani", tijelo i um, uz zvuke valova i fijuke juga i bure.

Trešeta ili šah, neizostavni komentar aktualnog društvenopolitičkog trenutka, a ponajviše "zafrkancije". Ona, kažu, liječi u njihovim godinama, pogotovo sada za vrijeme pandemije. Ma što god njihove supruge mislile o tome.

- Ovdje nam je čitava razonoda. Ostavimo žene doma i onda ovdje radimo što hoćemo i kako hoćemo, govori Jovan Bulj, zadarski umirovljenik.

- Moja je počela govoriti turski jer gleda te turske serije!, dovikuje drugi.

Nema tu dogovora mobitelima. Zna se, nakon ručka, lagano pristižu. Bilo ljeto, bila zima.

Visoku koncentraciju ovih sijedih glava ne može omesti ni buka bagera. Dio plaže se uređuje. Trebao bi biti gotov prije ljeta.

Rutini ovih simpatičnih Zadrana sve više se pridružuju i mlađi sugrađani. Gore-dolje, lijevo-desno poput Baltazara po plaži, s prijateljem, djetetom, psom. Pandemija je. Nema se kamo. Ali plaža je tu. Za sve.

20. travanj 2024 14:29