StoryEditorOCM
Zadar plusKARANTENA NIJE BAUK

Pogledajte kako je kreativna blogerica Sabine Živić iz Biograda uredila svoj šarmantni dom za uskrsne blagdane...

Piše Ana Vučetić Škrbić
3. travnja 2020. - 18:54
Svježe cvijeće popravlja raspoloženje, a uz svijeće i lampice pretvara prostor u udoban i topao domOlgica Grizelj Ivic

Živimo, složit ćete se, u čudnim i teškim vremenima kućne izolacije i socijalnih karantena. Međutim, složit ćete se još jednom, to nije razlog da svoje domove, prostore u kojima silom prilika sada provodimo više vremena nego ikada ranije, ostavimo po strani i odreknemo se dekoriranja, ukrašavanja i svega onoga što nam boravak unutar četiri zida čini ljepšim i ugodnijim. Baš suprotno. Pogotovo u ovo preduskrsno vrijeme, kada je priroda u punom cvatu, a vijesnici proljeća u zatvorene prostore vraćaju boje, mirise i optimizam.
To najbolje zna Sabine Živić, blogerica koja maštovitim dekoracijama i šarmantnim uređenjem svoje “house_lavanda” svakodnevno oduševljala pratitelje na Instagramu. Otkako se prije deset godina uselila u ovu kuću u Biogradu, gdje sada živi sa suprugom, dvoje djece i mačkom imena Lia, kaže nam, nije prestala sređivati njihov životni prostor.
- Obožavam uređenje interijera, ali i našeg vrta. Iskreno, mislim da ne postoji dan kada ne razmještam dekoracije ili manji namještaj iz jedne sobe u drugu, da ne provodim vrijeme u vrtu... stalno nešto smišljam, kombiniram, mijenjam i nadodajem - smije se Sabine, dodajući kako je to beskrajno veseli.

Boje proljeća

- Volim biti kreativna i kroz moj profil na Instagramu želim potaknuti i inspirirati moje pratitelje da i sami postanu kreativni, da miješaju boje u prostoru, da aranžiraju cvijeće, da kombiniraju staro i novo te tako svoj dom učine najljepšim mjestom na svijetu. Pogotovo u ovo vrijeme, kada smo stalno kod kuće, posebno je bitno da se ugodno osjećamo unutar svoja četiri zida - govori sam Sabine koja je, baš zbog izvanrednih okolnosti u kojima smo se svi zatekli, posebnu pozornost posvetila dekoriranju svog doma za uskrsne blagdane.
- Moja uskrsna dekoracija ove je godine u nježnim bojama. Volim ružičastu u svim nijansama, bijelu, sivu i mrvicu žute nijanse. To su prevladavajući tonovi u mom domu ovih dana. Kako sada nisam u mogućnosti kupovati moje omiljeno cvijeće u cvjećarnici, sretna sam što imam svoj vrt u kojemu uvijek nađem nešto što mogu iskoristiti kao dekoraciju - kaže nam Sabine koja obožava svoj vrt prepun različitih vrsta cvijeća i u njemu provodi puno vremena.
- Cvijeće za mene definitivno pripada i u kuću, a ne samo u vrt. S cvijećem u interijeru može se postići lijep kontrast te naglasiti neke dekoracije. Svježe cvijeće popravlja raspoloženje, a uz svijeće i lampice pretvara prostor u udoban i topao dom - kaže Sabine koja inspriraciju za svoje maštovite kreacije često pronalazi na Pinterestu i njoj dragim Instagram profilima, ali i u prirodi gdje pronađena grančica, lijepa mahovina ili pokoji cvijet često posluže kao sjajna dekoracija. Baš zbog toga, pitamo je savjet kako urediti dom u situaciji kada dekoracije nemamo gdje kupiti ili nabaviti, i kada je pravo vrijeme za ‘DIY’ (učini sam) projekte.
- Svatko od nas može s najjednostavnijim stvarima koje već ima u kući lijepo i jednostavno napraviti par uskrsnih dekoracija. Kao prvo, obojena jaja su već sama od sebe dekorativna, svejedno je hoćete li ih bojiti kupovnim ili prirodnim bojama. Možete ih ukrasiti i tako da crtate po njima. U neku košaricu, poput one za kruh, dovoljno je položiti malo mahovine, trave ili nekih grančica. Na to se poslože jaja, i imate izvrsnu dekoraciju za uskrsni stol - predlaže Sabine kako biti kreativan i maštovit sa samo nekoliko elemenata koje svatko do nas ima doma.
Druga je ideja iskoristiti polovice razbijene ljuske od jaja kao male vazice, staviti ih u stalke za jaja pa u njih posložiti cvijeće, ljubičice, jaglace...
- Uskrs je u vrijeme proljeća, tako da se puno stvari za dekoraciju može naći u prirodi. Ja bazu za svoju uskrsnu dekoraciju, zečiće i ostalo, imam već godinama, ali svake sezone nadodam nešto novo tako da ukras uvijek izgleda originalno, zanimljivo i maštovito. To me posebno veseli, od nečeg starog i poznatog stvoriti nešto novo - zaključuje Sabine.

18. travanj 2024 18:49