StoryEditorOCM
Zadar plusUMJESTO UČENICIMA...

Iako je projekt "Školska shema" trenutno u obustavi, isporuka voća, povrća i mliječnih proizvoda usmjerava se na socijalno ugrožene građane

Piše Grad Zadar
8. travnja 2020. - 15:02
U suradnji s zadarskim Caritasom, Grad Zadar je nastavio provoditi projekt isporukama voća/povrća i mlijeka/mliječnih proizvoda najpotrebitijim sugrađanimaMinistarstvo

U kolovozu 2019. godine sukladno javnom pozivu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za podnošenje zahtjeva za sudjelovanje u projektu Školska shema, Grad Zadar je treću godinu zaredom iskazao interes te je kao osnivač osnovnoškolskih ustanova prijavio devet osnovnih škola: OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Smiljevac, OŠ Zadarski otoci, OŠ Bartula Kašića i OŠ Voštarnica.

Isporuka voća i povrća (od 1. do 8. razreda) i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda (od 1. do 4. razreda) u okviru Školske sheme odvijala se najmanje jednom tjedno u dane održavanja nastave u školskoj 2019./2020. godini, počevši od 15. listopada 2019., a u skladu sa školskim kalendarom.

Odlukom od 15. listopada 2019. godine Gradu Zadru je za provedbu projekta Školska shema 2019./2020. odobren maksimalan iznos od 475.543,55 kn uključujući PDV.

U skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 13. ožujka 2020. o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu te Odlukom ministra zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od 11. ožujka  ministrica poljoprivrede je dana 17. ožujka donijela Odluku o privremenoj obustavi provedbe Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

U okviru nastojanja da se u ovim kriznim trenucima ipak osigura kontinuitet provedbe, Europska komisija je dala preporuke državama članicama kako je proizvode, prihvatljive za mjeru u okviru Školske sheme, uputno isporučivati organizacijama i ustanovama koje skrbe zdravlju građanstva, odnosno o osobama slabijeg socijalnog statusa.

Slijedom navedenog Ministarstvo poljoprivrede je predložilo modifikaciju Školske sheme za nastavak tijekom školske 2019./2020. godine. Grad Zadar je 7. travnja poslao suglasnost Ministarstvu poljoprivrede na predložene modifikacije te bi u suradnji s Hrvatskim Caritasom Zadar nastavio provoditi projekt isporukama voća/povrća i mlijeka/mliječnih proizvoda našim najpotrebitijim sugrađanima, a za što je namijenjen preostali neiskorišteni iznos projekta u ukupnom iznosu od 338.588,07 kuna.

 

24. travanj 2024 18:52