StoryEditorOCM
ViralKAKAV ULOV!

Tilen i Edi ispod Dugog otoka uhvatili tunu zlatorepku tešku 200 kilograma, istu su je večer podijelili s mještanima, a pale su i velike gradele...

Piše Mišel Kalajžić
10. srpnja 2020. - 14:08

Čak 200 kilograma teška tuna žutoperka, trofejan primjerak bez svake sumnje, ulovila su dva slavljenika na isti dan rođeni. Uz poruku "bit će dima" vijest su na društvenim mrežama objavili Tilen i Edi, te trenutno "zapalili" internet gdje su se mnogi čudom čudili kako im je uopće uspjelo izvući takvu morskju grdosiju.

- Spektakl, bravo! Zvijer! Que gŕan pesca!... nizali su se komentari i pohvale na račun dvojice odvažnih ribiča.

- Virujen da je bilo brutalne borbe, ova zvir se ne predaje tek tako - pitali su neki, na što im je Edi Ćerimagić, u Zadru poznati audiofil, zaljubljenik u kvalitetnu glazbu i nekadašnji vlasnik nekih od kultnih gradskih kafića, odgovorio kako se radilo o "dvi i po ure natezanja, u 5 sekundi 400 metara filošpanja je povukla, ali adrenalin je bio na milijun...

Od samozatajnog Edija jedva smo uspjeli izvući još pokoju rečenicu o trofejnom ulovu, "jer ne bi htio da se hvali", kako nam je rekao.

- Ulovili smo je ispod Dugog otoka, bilo je zbilja borbeno. Kako je bila velika riba, išla je više prema površini, pa je postojala opasnost da netko gliserom pređe preko... Jednom u 50 godini dogodi se ovakav ulov, bio je to pravi big game fishing, a zlatorepka je zbilja unikatna - kazao nam je Edi.

Kad su se vratili s trofejom u porat, ribu su podijelili među mještanima. Iste večeri su "pale" i velike gradele, nešto se ostavilo i za veliku feštu koja predstoji, a ostalo je podijeljeno. Svaka je obitelj dobila po kilogram ukusne ribe.

Još će se dugo pamtiti ulov ravan onome iz čuvene knjige Ernesta Hemingwaya "Starac i more". Ali daleko su ovi momci još od staraca, sudeći po ulovu... Čestitamo!

19. travanj 2024 17:56