StoryEditorOCM
Viral#QUARANTINECOOKING

Svi se hvale specijalitetima ‘iz karantene‘: izdvojili smo tri najprimamljivije objave, sve se mogu napraviti od hrane koju, kladimo se, već imate

Piše Tea Sumić Miletić
4. travnja 2020. - 19:08

Jeste li već na Instagramu primijetili  #quarantinecooking? Poprilično je u trendu, osobito od kad je i Amerikance 'zaključalo' (sami su smislili taj naziv, kažu da su u 'lockdownu'). Kako smo ranije imali prike vidjeti na slikama iz supermarketa, svi smo manje više istim stvarima natrpali smočnice i hladnjake, pa kad nemate ideju što kuhati, inspiraciju možete potražiti pod ovim hashtagom.

Izdvojili smo tri objave s najviše lajkova, sve tri friške i zanimljive, pa ako vam se sviđaju, eto vam ideje. Sve su od namirnica koje vjerojatno već imate - piletine, graha, kruha... - a mora se priznati da djeluju primamljivo.

Prvi je grilled cheese sandwich, dobro prepečeni tost s puno, puno otopljenog sira.

Lako ćete ga i sami napraviti, od bilo koje vrste kruha i sira koji se dobro topi, poput goude ili cheddara. Amerikanci, koji su ludi za ovom vrstom 'sendve' obično uzimaju cheddar.

Trik je u umjerenoj vatri i tome da se sendvič najprije peče otklopljen, kako se druga 'feta' kruha ne bi namočila parom koja izlazi iz sira. Poklopite ga tek trenutak prije nego ga okrenete. Za posebno hrskav kruh preporučuje se namazati ga maslacem i izvana.

Druga objava je malo 'konkretnija': kremasta juha od bijelog graha s kukuruzom i chilli papričicama.



Odlučite li se napraviti ovo primamljivo jelo, trebat će vam konzerva bijelog graha, crveni luk, zelena paprika, chilli papričice, kukuruz, povrtni temeljac, mlijeko, malo jogurta i malo brašna.

Ovo je, inače, vegetarijanska verzija popularnog jela enchilada chicken soup, guste juhe s puno piletine i sira, kojom se ponose mnogi meksički restorani, posebno u Sjedinjenim državama. 

Postupak je poprilično jednostavan, a naći ćete ga ovdje.

Treća objava koju izdvajamo svidjet će se svim ljubiteljima piletine, a posebno onima koji više ne znaju što bi s njom.

Fotografiju pilećeg curryja objavila je poznata indijska food blogerica Tarika Singh, a u storiesima na njenom Instagramu pronaći ćete video u kojem objašnjava i pokazuje kako se sprema ovaj specijalitet njenog kraja.

Pileći curry omiljeno je jelo, kako u Indiji, tako i u Velikoj Britaniji, ali i drugdje, a ako ga do sada niste isprobali, ovo vam je savršena prilika. Puno je začina i okusa, a prikladno je čak i za 'gluvo' bijelo meso poput prsiju. Tarika je koristila batke, što je dobra ideja jer pileće kosti i kožice tijekom kuhanja otpuštaju kolagen, od kojeg je jelo gusto i ljepljivo, baš kao treba.

Recepata za pileći curry uistinu je bezbroj, no zajedničke su im poveznice piletina, crveni luk i začini poput cimeta, mljevenog kumina, đumbira i korijandera.

19. travanj 2024 07:42