StoryEditorOCM
ViralOTIŠAO JE ĐOLE

Obožavatelji već obilaze posljednje počivalište Đorđa Balaševića, na grobu mu ostavljaju cvijeće i poruke. U Novom Sadu je Dan žalosti

Piše Hina, PSD
21. veljače 2021. - 18:02

Legenda jugoslavenske glazbene scene Đorđe Balašević ispraćen je u nedjelju na Gradskom groblju u rodnom Novom Sadu u krugu najuže obitelji i uz tamburaše koji su svirali pjesmu "Olivera", posvećenu njegovoj supruzi, objavili su mediji u Srbiji.

U pogrebnoj povorci, uz članove Balaševićeve obitelji bili su samo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te gradonačelnik Ljubljane Milan Janković, no nedogo nakon pogreba fanovi su već počeli pristizati na grob obožavanog glazbenika i ostavljati cvijeće i svijeće.

image
M.m./Ata Images/Profimedia


Novi Sad proglasio je nedjelju Danom žalosti u povodu smrti Đorđa Balaševića koji je preminuo u petak, 19. veljače u Kliničkom centru Vojvodine od posljedica upale pluća izazvane koronavirusom.

"Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak momenat za obitelj Balašević, ali i za cijeli grad, državu i regiju", objavio je Vučević na Twitteru i poručio da "Novi Sad neće biti više isti poslije njegove smrti".

image
Dragan Kujundžić/Cropix

Novosadski Radio 021, tijekom cijelog dana, u znak sjećanja na legendarnog Novosađanina emitira isključivo Balaševićevu glazbu s ploča i koncertne snimke te neke od njegovih govora i poruka s brojnih koncerata.

U gradovima diljem bivše Jugoslavije tisuće ljudi od petka odaju počast preminulom kantautoru, pjesniku i svestranom umjetniku, okupljajući se uz njegove hitove, paleći svijeće i polažući cvijeće uz nekoliko mandarina i malog bijelog zeca u znak sjećanja na stihove iz njegove pjesme "Neki novi klinci". 

image
Dragan Kujundžić/Cropix

Balašević je u karijeri dugoj gotovo pet desetljeća održao na stotine koncerata u gradovima diljem bivše Jugoslavije, snimio je 12 albuma i ostavio iza sebe desetke hitova od kojih su mnogi postali evegreen i himne mnogim generacijama u zemljama regije. 

Objavio je nekoliko knjiga, a posljednju, "Knjigu koje nema", 2018. godine satima je potpisivao i svojim štovateljima na Interliberu u Zagrebu. 
 

18. travanj 2024 20:51