StoryEditorOCM
ViralDRUGA STRANA MEDALJE

Noćas je zbog Torcide gorjelo i doslovno - vatrogasci su gasili vatru na izolacijama krovova škola, kuća, čak i bolnice, ozlijeđene su tri osobe...

Piše Helena Lovrić
28. listopada 2020. - 10:18

- Lipo nam je bilo al' ako fešta može bez zapaljenih kontejnera i bacanja bengalki na aute, to bi bilo fantastično! - ističe splitski vatrogasac komentirajući sinoćnju rođendansku proslavu Torcidinih 70 godina.

Napominje kako među vatrogascima, naravno, ima zbilja veliki broj članova Torcide.

- Sićate se onog kolege šta je kao vatrogasac izgubija prst na Poljudu?! To je jedna posebna ljubav - pojasnio je vatrogasac i dodao kako su neki vatrogasci ostajali u smjeni od 36 sati kako bi bili na raspolaganju za osiguravanje Torcidinog slavlja.

Od 11 sati do jedan sat ujutro vatrogasci su intervenirali sedam puta. Gorjela je uglavnom plastična izolacija krovova na školi Blatine - Škrape, Pujanki, čak i zaraznog odjela na Križinama te izolacija na terasi kuće u Ulici Domovinskog rata i u Omiškoj ulici.

Zapalio se i plastični poklopac na krovu dvorane Gripe i jedan automobil u Ulici Drage Ivaniševića.

Iz policije javljaju kako su uslijed korištenja pirotehnike ozlijeđene tri osobe, od kojih je jedan muškarac zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a dvojica lakše ozljede. Sva trojica su nakon pružene liječničke pomoći otpušteni iz bolnice.

Također navode kako će se po pitanju oštećenja imovine provesti izvidi.

Pošto svaka dobra fešta traje duže od samo jednog dana - danas u 10 sati Torcida položiti vijence na Poljudu, a u podne će se od istočne obale, preko Rive do zapadne obale prirediti dimnijada.

Korteo i nova bakljada najavljeni su za predvečerje - s Pjace će krenuti točno u 19.50 sati. Vatrogasci poručuju da su spremni za nastavak slavlja i izrazili nadu da će ga što više samo promatrati, a što manje intervenirati. 

16. travanj 2024 12:20