StoryEditorOCM
ViralPOMAKNUTIJA ZABAVA

Kreativnost i humor je ono što se traži u showu, a ‘direktor svemira‘ Ivan Šarić oduševljen je ‘podanicima‘. Evo koji suludi izazovi nas čekaju...

Piše PSD
27. studenog 2021. - 15:20

Nemoj trepnuti, napuni šalicu suzama, snimi sapunicu, prenesi šator kroz tunel, napravi svoj timer za kuhana jaja – samo su neki od ludih i zabavnih, a ponekad i totalno suludih zadataka s kojima se suočavaju ili će se tek suočiti gosti novog RTL-ova zabavnog showa "Direktor svemira", koji je jučer startao s prikazivanjem.

I dok u originalnoj verziji "Taskmaster", zadatke većinom rješavaju tamošnji komičari, hrvatska verzija showa proširila je vidno polje. Sve neobične, pomaknute i zabavne zadatke koje im zadaju Ivan Šarić i njegov pomoćnik Luka Petrušić, uz komičare rješavat će glumci i pjevači!

image

 
Vedran Peteh/Cropix

Lidija Bačić jedina je pjevačica prve sezone hrvatske inačice ovog mnogobrojno nagrađivanog showa, a gledatelji će je imati prilike vidjeti u potpuno neobičnim situacijama iz kojih će se morati znati izvući ili pak biti kreativna.
Osim nje, u showu je još jedna dama koja dolazi s kazališnih dasaka. Članica glumačkog ansambla HNK-a, Ana Begić Tahiri,
uz dva poznata ženska lica, zadatke direktora svemira pokušat će riješiti i zadarski umjetnik, humanist i politički aktivist Enio Meštrović, kojeg mnogi znaju pod pseudonimom Richard.

I još dva mlada momka "služit" će direktoru svemira. Igor Drljo i Ante Travizi – stand-up komičari iz Mostara i Splita.
No gazda cijelog projekta je Ivan Šarić, njegova je prva i zadnja, pa da vidimo što svestrani Šarić očekuje od novog showa.

Publika vas je do sada mogla gledati u raznim izdanjima - od stand-up komičara, plesali ste, pjevali ste, vodili emisije i u svemu, nije da vam laskamo, postigli sjajne komentare. A sad vas je dopala i do sada neviđena funkcija u Hrvata - postali ste direktor svemira. Zvuči "svemirski", a vjerojatno vam je tako i legla ta uloga...Imamo li pravo?
- Prvenstveno vam hvala na pohvalama za dosadašnje projekte, te se nadam da ćemo nastaviti u tom tonu i s projektom "Direktor svemira". Iskreno sam sretan što mi je ponuđen jedan ovakav format. Ovako nešto zaista nije viđeno kod nas. Talent showove gledatelji uvijek vole vidjeti jer se prati nečiji trud i rad. Po meni je ovo jedan pomaknuti talent show, jer, vidjet ćete, da biste kod nas izvršili neke zadatke, itekako morate biti talentirani kreativnošću i humorom što naši natjecatelji svakako jesu.

Zabava na prvom mjestu


U showu zadajete sulude zadatke svojim podanicima, koje ćemo tek imati priliku upoznati. Pričajte nam malo o njima, slušaju li svi jednako, kako će se snalaziti u ispunjavanju vaših zahtjeva, ima li i onih koji se bune? Hoće li biti kazni za takve?
- Kao što sam spomenuo to je jedna genijalna mala ekipa, s dobrom dozom za zafrkanciju, jer ovaj show to i jest. Na prvom mjestu je isključivo zabava, dakle nema bogatih nagrada, nema dokazivanja u tome je li netko uspješan u svom primarnom poslu kojim se bavi, nevezano za ocjene, nitko živ se nije osjetio povrijeđenim. I najbitnije, znaju se zafrkavati na svoj račun, svjesni moje uloge koja mi je dodijeljena. Eto, takvu ekipu smo skupili.

image
Komičar ne krije kako je u showu dobio genijalnu ekipu
 
RTL PRESS


Dajte nam nabrojite neke od najbizarnijih želja koje ćete im dati na realizaciju?
- Neću vam puno otkriti jer poanta i jest u tome, da kad budete gledali da pomislite "Bože, ma di su se toga sjetili" Evo mogu navesti samo jedan od zadataka - skupi što više suza u šalicu.

Da je vas kojim slučajem dopala ova podređena uloga, što mislite kako biste se snašli?
- Nekako vjerujem da bi se dobro snašao jer u ovom showu je potrebno biti to što jesi i pokazati da ne patiš od ega kad se najbesmisleniji zadaci stave pred tebe. Nakon svih projekata koje sam odradio u proteklih 6-7 godina, gdje su trening i priprema, pa i mjesecima prije samog snimanja obavezni, bilo bi mi fora da me dohvatio projekt na čije se snimanje jednostavno dođeš zabavljati.

Kako vam pristaje ova direktorska pozicija i koliko podilazi vašem egu?
- Za razliku od natjecatelja koji u izvršavanju zadataka i dalje ostaju onakvi kavi jesu, moja voditeljska uloga je većim dijelom baš uloga. "Direktor svemira" ima svoj lik koji je pomalo hladan, nije ga lako impresionirati, podložan je ruganju na neke situacije, kako prema drugima, tako i prema sebi.

Kakav bi bili kao direktor u stvarnom životu, što vam se čini?
- Uf, dobro pitanje. Za moje ljude, koje mogu zafrkavati na ovoj razini, a znam da se nikad neće osjećati povrijeđenima, ja ću uvijek biti sve samo ne direktor svemira. Sretan sam što sam se do svojih kasnih tridesetih okružio ljudima, od kojih su pojedini toliko različiti od mene, ali svi imamo sličan pogled na svijet pa samim time i povremeni cinizam ili sarkazam dođe kao mentalni trening za vrijeme u kojem živimo.

Posao ne nosim kući


Što kaže Korana na vašu novu ulogu, jeste li se kad toliko uživjeli u lik da ste ga ponijeli i kući ili je Oliver tu gospodar bez konkurencije?
- Nastojim posao ne unositi u kuću, naravno da ne uspije uvijek, ali onda je Korana ta koja me livelira u kratkom roku. Što se "direktora svemira" tiče nisam unio ni "D" a kamoli ostatak riječi. Naš Oliver je alfa i omega naših života posljednjih 7 mjeseci i bit će gospodar moga srca dok sam živ.

Sada ste se već sigurno priviknuli na činjenicu da ste roditelj, otac...Koliko vas je to promijenilo?
- Jako, vjerujte mi jako. Kako znam reći, on je otključao neki nepoznati komadić moga srca i duše za koji nisam znao da postoji. Nakon jednog teškog perioda koji je iza nas općenito mislim da sam postao strpljiviji, smireniji, manje ovisan o tuđem mišljenju, u međuljudskim odnosima ostao sam direktan kao i do sada ali puno sofisticiraniji. Sretan sam, ispunjen i zahvalan.

image
Lidija Bačić jedna je od natjecateljica
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
Niksa Stipanicev/Cropix


Prošlo je već petnaest godina vaše stand-up karijere, najavljivali ste i veliku turneju po Hrvatskoj. Što je s tim?
- Kad biste znali sve planove na kojima se počelo raditi neposredno prije pandemije, pomislili biste da sam lud ili da sam se klonirao... Pandemija je puno toga promijenila, ali istovremeno stvorila neke fantastične prilike da jednostavno nekad stanem i zahvalim svemiru. Turneja je definitivno jedna od 10-ak misli s kojima liježem i budim se. Kada nam zdravstvene prilike omoguće da opet punimo full kapacitete svih dvorana, krenut ću na turneju. Dokle god su stvari kakve trenutno jesu, ne želim biti odgovoran za dovođenje ljudi u nezavidne situacije.


Late night show


Je li vaš pomoćnik na visini zadatka?
- Kako bi se u žargonu reklo - Luka je top lik! Dakle Luka Petrušić je prezabavan, optimističan, spreman pomoć kad god treba. Zapravo, hvala produkciji što nas je spojila. Mislim da smo dobro kliknuli obzirom da smo se prvi put upoznali neposredno prije snimanja.

Je li ovo show kojim ste pomaknuli vlastite granice?
- Svaki projekt koji sam prihvatio bio je prihvaćen zbog toga što sam htio pomaknuti svoje granice, testirati sebe i na kraju krajeva upoznati sebe. Mislim da sam sa svakim projektom ili poslovnim potezom narastao, bio on jako uspješan ili ne. Bilo bi pomalo tužno da sam ostao isti onaj mladi Ivan koji je prvi put počeo raditi na jednoga glazbenoj televiziji prije nekih 14 godina ili kad sam došao na RTL televiziju 2010. godine.

Kakve su vaše želje kada je televizija u pitanju. Publika vas voli gledati gdje god se pojavili, to je neupitno. A kakve su vaše ambicije?
- Kada su me prije znali pitati što bih volio, uvijek sam izbacivao svoje neke vizije smatrajući da se takvi projekti moraju dogoditi odmah i sad. Nisam razmišljao da li je pravo vrijeme za nešto, je li je publika spremna, niti jesam li ja spreman za neke formate.
Strpljenje je ključna stvar u svemu. Sada kad me pitate, jedna želja nije daleko od onih prijašnjih, a to je neki late night show, u kojem bio mogao ujediniti sva svoja dosadašnja iskustva, a to su humor, pjevanje, ples i ogromna količina dobre zafrkancije s gostima. Za tako nešto imam strpljenja, pa ako to dočekam - fantastično!

25. travanj 2024 21:08