StoryEditorOCM
TribinaAJMO ZADRE!

Kiarini roditelji: Ne smijemo gubiti vrijeme. Za nju u Hrvatskoj nema nade... Evo koliko je do sada skupljeno novca za hrabru djevojčicu iz Šibenika

Piše Šibenski.hr/RTL
28. listopada 2021. - 19:08

- Kiara je borac. Meni je srce puno kada vidim kako ona nadnaravnom snagom i dječjom lakoćom ode u bolnicu i odradi sve. Ona meni iz dana u dan daje takvu energiju i snagu za daljnju bitku. To jednostavno riječima nije moguće opisati - kazala je za RTL Matea Lambaša Goršić, majka šestogodišnje Kiare kojoj je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu.

Malena Kiara sljedećeg utorka otići će na svoju posljednju radioterapiju u zagrebačkoj Klinici za tumore nakon koje se vraćaju kući u Šibenik.

- Čovjek si ne može zamisliti da je tako nešto moguće kada živite tako neki bezbrižan život. Ja i dan danas ne vjerujem potpuno da postoji nešto gdje ona nema šanse. Kada se proširi po cijelom tijelu kod, na primjer, nekog starijega uvijek postoji barem neka mogućnost, a kod nje nažalost u Hrvatskoj nema nade. Nema ničeg, jednostavno to je to", ispričao je za RTL Kiarin otac Valentin. 

Za Kiaru je najbolja opcija liječenje u SAD-u. Roditelji su je prijavili na četiri kliničke studije: u San Franciscu, Hustonu, New Yorku i Cincinnatju.

- Imali smo videokonferenciju s bolnicom u San Franciscu i imali smo dogovore s klinikom u Houstonu. Houston ima svoju neku internu politiku poslovanja bolnice. Oni ne žele nikakva mišljenja davati na daljinu. Žele napraviti kontrolni magnet, laboratorijske pretrage i reviziju tkiva tumora -  kazala je Kiarina majka.

Do prošloga petka, na Kiarin sedmi rođendan, prikupljeno je 5.042.912,81 kuna i upućeno je oko 106 tisuća poziva. To je iznosa u koji nije ubrojena i pomoć koju će dati "Mila za sve". Oni će maksimalnim mogućim iznosom, s oko tri milijuna kuna, podržati akciju za Kiaru.

Kiara će po povratku u Šibenik krenuti u školu ako će joj zdravstveno stanje to dopustiti. Njezina učiteljica i škola su se u potpunosti prilagodili situaciji pa će tako do polaska u Ameriku pohađati nastavu u mjeri koju će moći fizički izdržati. Ako Kiara uspije započeti s eksperimentalnom terapijom bit će prvo hrvatsko dijete kojoj je s takvom dijagnozom doživjelo dolazak u SAD.

Ja vjerujem da će Kiara biti prva. Vjerujem i znam iz dubine svoje duše da će ona uspjeti. Ona je već sada toliki simbol ponovnog ujedinjenja Hrvatske, ona je nespojive spojila - kazala je mama Matea za RTL.

Cijeli razgovor s roditeljima malene Kiare možete pročitati OVDJE.

Za Kiaru i njezinu borbu za život pokrenuta je humanitarna akcija Crvenog križa, a pomoći možete pozivom na broj: 060 9003 ili donirajte uplatom na račun:

Svrha plaćanja: 'Pomoć za Kiaru'

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik

IBAN: HR7823900011500216860

Model: HR 02

Poziv na broj: OIB uplatitelja

Za uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) CODE: HPBZHR2X

20. travanj 2024 09:12