StoryEditorOCM
TribinaNA SVEUČILIŠTU

Dane psihologije u Zadru posjetilo ukupno 317 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, SAD-a i brojnih zemalja Europe!

Piše Zadarski.hr
8. listopada 2020. - 09:46
Dane psihologije u Zadru posjetilo je ukupno 317 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, SAD-a i brojnih zemalja EuropeUnizd

Od 1. do 3. listopada na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru održan je bienalni znanstveno-stručni skup XXII. Dani psihologije u Zadru. Posebnost ovogodišnje konferencije bila je u tome što je, uslijed pandemije bolesti COVID-19, čitava konferencija izvedena na online platformi po prvi put u 44 godine od kad se skup organizira.

Unatoč ovoj značajnoj promjeni u načinu provedbe konferencije, program je bio iznimno bogat, a posjećenost pojedinim sekcijama iznimno visoka. Konferencijski program obogaćen je pozvanim predavanjima četiriju renomiranih znanstvenika iz Europe i Hrvatske – prof. Matthiasa Zieglera sa Humboldt sveučilišta u Berlinu, prof. Micheala Banga Petersena sa Sveučilišta u Aarhusu, prof. Ive Šverko s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu te prof. Pavla Valerjeva s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. U programu ovogodišnje konferencije nalazili su se i pozvani simpoziji izv. prof. Zvonimira Galića s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te izv. prof. Ivane Tucak Junaković s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, kao i okrugli stol kojeg je organizirao prof. dr. sc. Zdravko Petanjek s Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

image
Dane psihologije u Zadru posjetilo je ukupno 317 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, SAD-a i brojnih zemalja Europe
Unizd

Na konferenciji je izloženo preko 180 radova kroz ukupno 7 simpozija, 19 usmenih sekcija i 4 poster sekcije. Program je obogaćen i predstavljanjem najnovijih projekata u području psihologije financiranih od strane Hrvatske zaklade za znanost kao i predstavljanje najnovijih znanstveno-stručnih izdanja Sveučilišta u Zadru. XXII. Dane psihologije u Zadru posjetilo je ukupno 317 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, SAD-a i brojnih zemalja Europe (Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Njemačka, Danska, Velika Britanija itd.).

23. travanj 2024 08:43