StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA IZ KOLANA

Damir Čemeljić: Načelnik Pernjak obmanjuje javnost, a Povjerenstvo za sukob interesa će o njegovom slučaju još jednom odlučivati

Piše Damir Čemeljić
9. rujna 2020. - 22:25

Na razgovor s načelnikom Kolana Marinom Pernjakom, koji je objavljen pod naslovom "Više se neću kandidirati. Pritisak stvaraju financijski neovisni „umirovljenici” iz Kolana koji imaju dovoljno vremena za brutalnu politiku!", reagirao je Damir Čemeljić. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Već sam uvid u Glasnik Zadarske županije od 19. 01. 2018. godine govori nam da načelnik Marin Pernjak obmanjuje javnost kada u razgovoru za Zadarski.hr i Slobodnu Dalmaciju navodi da je Općinsko vijeće odgovorno što nismo krenuli u izgradnju dječjeg vrtića. U tom izdanju Glasnika jasno stoji što načelnik odlukom Vijeća mora učiniti. On to nije učinio. Dakle nije ispoštovao odluku Vijeća da se ide u izgradnju vrtića. A ovamo u članku tvrdi suprotno i laže.

Još veću štetu načelnik Pernjak učinio je kada nije ispoštovao odluku OV-a, objavljenu u Glasniku Općine Kolan od 14.03.2018. Tom prilikom nije krenuo u izradu UPU-a dijela gospodarske zone Kolan, koja se nalazi na državnoj cesti Pag-Novalja u dijelu teritorija naše općine.

Dapače on je otkinuo dio te zone u izradi prostornih zona i prebacio je na poziciju ceste Mandre - Šimuni, gdje on ima štalu za ovce.

Što se tiče odluke Povjerenstva, gdje on likuje temeljem rješenja, da navodno nije u sukobu interesa kada je u pitanju odnos s tvrtkom „Lorenco”, postoji dokumentacija koja jasno objašnjava da se kodovi s robe poslane „Lorencu” i kasnije otkupljene od istoga – podudaraju! Ta dokumentacija sada ide Povjerenstvu za sukob interesa i oni će, ako vide da se radi o novim dokazima, ponovno pokrenuti postupak! Tako mi je rečeno u Povjerenstvu.

Kada sam prijavljivao mogući sukob interesa načelnika Općine Kolan Marina Pernjaka, znao sam onda isto što znam i danas: Sirana MIH , koja je u suvlasništvu načelnika , prodaje sir firmi „Lorenco” i onda taj isti sir kupuje od iste firme. Da je tome tako potvrđuju codovi koje sam dostavio Povjerenstvu. Ako te informacije Povjerenstvo nije imalo kada je donosilo odluku, sada ih imaju. Zato sam ih zamolio da sve pregledaju i da ponovno odluče o ovom rašomonu. Na kraju krajeva sam je načelnik priznao u Zadarskom.hr da je Općina kupila sir od MIH-a, samo jednom, a onda je račun storniran. Valjda je poklonio sir Općini?! Taman posla.

I danas se događa isto, samo sir ulazi kroz DVD - Kolan. Kao član Odbora za proračun, financije, interni nadzor i imovinu zatražio sam kartice DVD-a, ali sam, nećete vjerovati, odbijen!?

Što se tiče reprezentacije, uvid u tablicu koju je izdalo Ministarstvo financija pokazuje da je i tu sve jasno.

Načelnik također laže kada kaže da Općina Kolan nema ni pedlja terena u građevinskoj zoni. Iz vlasničkog lista vidi se da smo u vlasništvu 5.617 m2 terena!?! Također, kao član općinskog Odbora za proračun, financije, interni nadzor i imovinu, znam da načelnik odbija dati i Odboru i predsjedniku Općinskog vijeća Anti Zuboviću uvid u dokumentaciju i račune, pa je moralo intervenirati i Ministarstvo uprave.

Damir Čemeljić, član Odbora za proračun, financije, interni nadzor i imovinu Općinskog vijeća Kolana

26. travanj 2024 08:15