StoryEditorOCM
SportGRADSKI DERBI

Zadar sutra na Višnjiku dočekuje Sonik Puntamiku. Perinčić: "Pobjeda je imperativ!" Cvitković: "Ako nam se ukaže prigoda nećemo je propustiti!"

Piše D. Žura i I. Gjergja
13. siječnja 2021. - 15:52

Zadar se dva dana nakon utakmice protiv Cedevite Junior okreće HT Premijer ligi, odnosno, na svojem parketu u dvorani "Krešimir Ćosić" dočekuju Sonik Puntamiku u gradskom derbiju.

Zadrani su trenutno pri vrhu ljestvice domaćeg prvenstva s 12 pobjeda i 2 poraza, dok momčad Sonika drži četvrtu poziciju s 10 pobjeda i 6 poraza. Podsjetimo da je u prvom krugu natjecanja Zadar bio poražen od gradskih rivala u Jazinama rezultatom 78:73.

- Kao što smo prije govorili, težak nam je raspored, nemamo puno vremena za pripremu. Znamo da su utakmice protiv Sonik Puntamike teške, znamo što je bilo u prvoj utakmici. Nadam se da će utakmica protiv Cedevite Junior biti poruka svima nama kako otvoriti utakmicu jer nas čeka izuzetno teška utakmica. Sonik standardno igra dobro protiv Zadra, i najvažnije će biti kako otvorimo utakmicu, da igramo našu igru i da držimo i kontroliramo naš ritam. To će biti ključ za pobjedu. Naravno idemo na pobjedu, to je apsolutni imperativ - rekao je Ivan Perinčić koji i dalje ima ulogu prvog trenera, jer se Veljko Mršić još oporavlja od posljedica koronavirusa.

- Mislim da utakmica protiv Sonika u prvom dijelu prvenstva mora biti dodatan motiv i mi moramo pokazati svoje pravo lice na sutrašnjoj utakmici - komentirao je Dominik Mavra.

U posljednje vrijeme Sonik Puntamici ne ide kako bi htjeli, ušli su u niz od dvije izgubljene utakmice sa Splitom i posljednju doma sa Zabokom. Ova posljednja „boli“ još više jer su izgubili u Jazinama.

- I nakon ova dva poraza, koja smo doživjeli, dolaze nam teške utakmice. Evo prva već protiv Zadra, onda slijedi Cibona, a mi smo „upali“ u negativan niz poraza. Sigurno da je Zadar favorit svjesni smo toga, mi smo se dobro pripremili ako nam se ukaže prigoda sigurno je da je nećemo propustiti. Mogu samo to reći, a sve drugo trebamo prikazati na parketu - kazao je igrač Puntamike Tomislav Cvitković.

Utakmica se igra u četvrtak na večer s početkom u 19 sati.

19. travanj 2024 08:22