StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE

U hrvanju slobodnim načinom Zadranin Roko Strika - zlatni!

Piše I.Gjergja
21. rujna 2022. - 20:07

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za seniore i kadete održano je u Vrbovcu, a na kojem su se natjecali tri člana HK Zadar. U uzrastu seniora nastupio je Josip Šumski u težinskoj kategoriji do 79 kg, a u uzrastu kadeta U-17 predstavljali su nas Luka Kevrić do 80 kg i Roko Strika do 92 kg.

Josip Šumski kao debitant na seniorskim natjecanjima zaustavljen je već nakon prve borbe. Idući vikend Josipa očekuje nastup u njegovoj uzrasnoj kategoriji U20 na kojemu će mati puno više šanse za bolji plasman.

Luka Kevrić odradio je vrlo teške tri borbe na ovom natjecanju, pa je tako u prvoj borbi porazio predstavnika Siska, dok je u drugoj borbi protiv predstavnika Podravke, uz mali nedostatak sreće i koncentracije ipak izgubio. Luka je svoj put do medalje tražio kroz repesaž turnira međutim bolji od njega bio je i predstavnika Sesvetskog kraljevca.

U težinskoj kategoriji do 92 kg Roko Strika imao je konkurenciju od 8 natjecatelja koji su svoj put do medalje trebali ostvariti u borbama protiv našeg reprezentativca i prvaka Hrvatske u grčko-rimskom načinu borbe. Roko je već prema običaju ovo natjecanje odradio vrlo smireno i odlučno nanizavši tri pobjede i to redom protiv predstavnika Metalca, Hrvastkog dragovoljca i Herkula.

Ovim pobjedama Roko se okitio zlatnom medaljom i osvojio dvostruku krunu. Ovim je Roko objedinio dvije titule, osvojio treće mjesto u Bukureštu i postao prvak Hrvatske.

- Zadovoljan sam, no u nekoliko idućih vikenda očekuju nas nastupi i naših mlađih natjecatelja također u slobodnom načinu hrvanja tako je na rasporedu idući vikend nastup juniora i starijih dječaka a početkom listopada natjecanje imaju početnici. Roka očekuje reprezentativni nastup na Prvenstvu Balkana koje se održava krajem listopada u Rumunjskoj (Bukurešt), kazao nam je trener HK Zadar, Vladimir Menček.

image
Arhiva/Slobodna Dalmacija

Zanimljivo da je na Dan općine Poličnik, Roko Strika bio jedan od laurata koji je svojim odličnim sportskim i školskim rezultatima dao primjer svojim vršnjacima i budućim generacijama.

25. travanj 2024 06:55