StoryEditorOCM
SportŽELJNI TRENIRANJA

Trener Pavlinović: Najava o otvaranju teretana je odlična! Ali zašto brane tenis?; Vlada dodatno pojasnila kad bi fitness centri zaista mogli otvoriti

Piše Silvana Uzinić
14. siječnja 2021. - 20:42

"Odlično! Di ste to čuli, ko vam je to rekao, ja ne znam za to?"

Ovako je reagirao Vladimir Pavlinović, kondicijski trener iz Splita, kojeg smo kontaktirali nakon izjave premijera Andreja Plenkovića da će se 1. veljače otvoriti teretane. Plenković je, naime, na današnjoj konferenciji za medije izjavio da će se teretane otvoriti i prije tog datuma, ali kasnije je iz Vlade stiglo pojašnjenje u kojemu se ističe da su ipak sve mjere na snazi do 31. siječnja.

- Dakle, premijer je najavio da će se mjere popuštati ovisno o epidemiološkoj situaciji nakon 31. siječnja, a da će za ponovno otvaranje teretana on i ranije obavijestiti novinare o tome. Ali nema otvaranja teretana prije kraja mjeseca.

image
Jakov Prkić/Cropix

 

Cijeli paket (pa i škole) produljen je do 31. siječnja - pojasnili su iz Vlade.

Doznaje se, međutim, da će gotovo svi fitness centri kao i svi rekreativni sportovi s radom početi idućeg mjeseca ako se nastavi povoljan trend s padom oboljelih od koronavirusa, točnije, ukoliko incidencija bude ispod 300 na 100.000 stanovnika u 14 dana.

- To je izvrsna vijest, jer nam je posao opao 90 posto – govori Pavlinović dodavši da onih deset posto spada u rad na otvorenom i ponešto preko ineterneta što on, za razliku od nekih drugih kolega, nije ni prakticirao.

image
Davor Pongračić/Cropix

- Na žalost, dugotrajno razdoblje kiše i sada hladnoće nije ostavilo puno prostora ni za rad na otvorenom, a ionako je dolazio tek svaki deseti rekreativac – rezigniran je splitski trener.

S njim se slažu svi ostali treneri koje smo kontaktirali odmah nakon dobrih vijesti iz Banskih dvora, raduju se ponovnom otvaranju svojih dvorana i klubova, ali ponajviše i njihovi redovni članovi. Neki od njih pokušavali su na sve načine ostati u formi trenirajući doma s ponekim utegom ili po dječjim parkovima i školskim igralištima.

- Da nam bar dozvole tenis! Stvarno ne razumijem zašto je zabranjen taj sport u kojemu su igrači na otvorenom toliko udaljeni jedan od drugoga, zar to nije ludost! – zavapio je Pavlinović s obzirom da kao kondicijski trener radi s tenisačima. Na nama je bilo da se sjetimo onog famoznog objašnjenja Krunoslava Capaka o potencijalno kontaminiranoj loptici.

No, sve to će, toplo se nadamo, uskoro biti prošlost.

image
Davor Pongračić/Cropix
25. travanj 2024 16:11