StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI KUP ŽENA

Splićanke su bolje bolje na Stanovima i zasluženo su prošle u četvrtfinale kupa!

Piše Ivica Gjergja
7. listopada 2020. - 18:50

DONAT – SPLIT 0:6(0:0)

ZADAR – Igralište Stanovi

Gledatelja 50

Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad)

Pomoćnici: Žilić i Mijić

Strijelci: 0:1 Medić (51), 0:2 Lubina (64), 0:3 Dujmović (68), 0:4 Grebenar (72), 0:5 Bukač (82), 0:6 Bošnjak (90)

Najbolja igračica: Mejrema Medić (Split)

DONAT: Adamović, Klešnik (od 85. Medini), Šarić , Perić (od 66. Goja), Burčul (od 57. Žilić), Ivandić, Barbir, Petrović, Savčić (od 30. Ursić), Fridrih, Serdar (od 75. Rožić)

Trener: Jure Perković

SPLIT: Bukovec, Grebenar, Medić, Šabašov (od 46. Lubina), Dujmović, Hladnikova (od 46. Pezelj), Gegollaj, Domazet (od 46. Bukač), čanjevac (od 46. Dulčić), Kirilenko (od 67. Pedić), Bošnjak

Trener: Božidar Miletić

Na početku susreta pa sve do kraja prvog poluvremena po teškom i raskvašenom terenu odvijala se izjednačena igra između igračica Donata i Splita, ali bez pogotka.

Splićanke su imale nekoliko prigoda koje, Čanjevac dva puta, pa Hladnikova i Dujmović nisu pretvorile u zgoditke, pa je prvi dio ostao praznih mreža.

Trener gostiju Zadranin Božidar Miletić je na početku drugog dijela izmijenio četiri igračice dobio na borbenosti i već u 51. minuti Medićka je izvrsno prošla u kaznenom prostoru, obrana domaćih je „ispala“, izbila je sama ispred vratarke domaćih i zabila za vodstvo.

Nakon toga domaće igračice padaju u igri, izgleda da za Split igraju „muškići“ što se tiče brzine, borbenosti i baratanja loptom te se redaju akcije i zgodici padaju kao na tekućoj traci, jedan ljepši od drugoga.

Do kraja su gošće postigle pet komada i zasluženo prošle dalje u kupu. Zadranke su u pojedinim trenucima igre lijepo vezle terenom, ali više od toga nisu mogle.

25. travanj 2024 03:51