StoryEditorOCM
SportKK SONIK PUNTAMIKA

Predsjednik kluba Jošić: "Moramo se stisnuti i čekati da se stanje smiri. Pred svima nama je sezona prilagodbe na nove uvjete rada"

Piše Dražen Žura
8. travnja 2020. - 13:37
Predsjednik Sonik Puntamike: ”Jednostavno, mi smo klub koji velikim dijelom živi od sponzora, njihova potpora je također iz razumljivih razloga prestala, jer znamo u kakvoj je situaciji naše gospodarstvo.”Arhiva

U KK "Sonik – Puntamika", čim je na snagu stupila prva odluka Hrvatskog košarkaškog saveza kojom se prekidaju sve aktivnosti do daljnjega, u klubu su odmah reagirali i prekinuli s treninzima. U međuvremenu je stigla nova, konačna odluka o prekidu Prvenstva Hrvatske kojom je "zamrznuto" postojeće stanje u HT Premijer ligi, čiji su sudionik, pa je predsjednik Sonik – Puntamike, Mirko Jošić, shodno tomu povukao očekivani potez.

- Svima je jasno kazano kako s 15. ožujka prestaju sve klupske obveze, prema igračima i trenerima, u financijskom smislu, jer za to postoje valjani i opravdani razlozi. Jednostavno, mi smo klub koji velikim dijelom živi od sponzora, njihova potpora je također iz razumljivih razloga prestala, jer znamo u kakvoj je situaciji naše gospodarstvo. Mogu im svima samo zahvaliti što su nas pratili koliko su mogli, nadalje, obveze Grada Zadra prema svim sportskim klubovima, realno je ne možemo očekivati. I onda je iz svega nastalo razmišljanje da se moramo odreći onoga što smo imali u ranijem razdoblju, stisnuti se i čekati da se stanje uzrokovano  pandemijom koronavirusa smiri, pa ćemo vidjeti kako dalje – kazao je Jošić, koji se osvrnuo na odluku HKS-a, koju su mnogi klubovi primili različito.

- Po meni jedina ispravna odluka HKS-a bila je prekinuti sva natjecanja, istina, nekima je to odgovaralo, drugima nije, možda bismo i mi imali nekakav prigovor, pa su mi neka razmišljanja i razumljiva. Ali jednostavno nije postojao drugi način, odnosno, suludo bi bilo čekati da se stanje smiri, kad nitko ne zna u kojem će se trenutku sve posložiti. Uostalom, mnogi bi imali više štete nego koristi, jer nije se jednostavno vratiti u trenažni proces kamoli u natjecateljsku formu – veli Jošić, koji je ukazao na još nešto...

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Mislim da malo tko zna kako će se kad prestane ugroza od koronavirusa odvijati rad u mnogim klubovima, odnosno, pitanje je po kojem će se "ključu" uopće formirati lige. Jer, svi moraju znati da više ništa neće biti kao prije, moguće je da neki neće uopće moći pokrenuti rad klub , a sve to uvjetovano je stanjem u gospodarstvu. U krizi u kojoj jesmo teško je očekivati jednaku pomoć i od gradova koji su davali financijsku potporu klubovima, tako da je funkcioniranje mnogih klubova upitno. Držim, kako je pred svima nama sezona prilagodbe na nove uvjete rada – zaključio je Jošić.

20. travanj 2024 00:40